POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Spricka i Schweiz efter generalsekreterarens kritik: ”Han litar inte på oss”

Foto: Bildbyrån

Generalsekreteraren i Schweiz fotbollsförbund, Alex Miescher, ställde sig frågande till spelare med dubbla nationaliteter i landslaget.
Nu kommer responsen från Granit Xhaka, med kosovo-albanska rötter.
- Miescher har skapat många sprickor och mycket besvikelse, säger den schweiziska landslagsspelaren till Sports Illustrated.

Schweiz fick lämna VM i Ryssland efter att Sverige slagit nationen i åttondelsfinal. Efter ett starkt gruppspel, där Schweiz kom tvåa i sin grupp, som också innehöll Brasilien, Costa Rica och Serbien, fick laget kritik för att inte komma upp i standard i mötet med Sverige.

En av de som riktade kritik var Alex Miescher, generalsekreterare för det schweiziska fotbollsförbundet. Framförallt var han frågande till det dubbla medborgarskap som flera av de schweiziska landslagsspelarna har.

Efter åttondelsfinalen mot Sverige sa han:

- Vill vi ha dubbla nationaliteter?

En av spelarna med just detta är Granit Xhaka, som har kosovo-albanska rötter, men spelar i Schweiz landslag. Och Arsenal-spelaren är besviken på Mieschlers uttalande.

- Det jag hör från hans kommentarer är att han inte litar på oss med dubbla nationaliteter. Det påverkar direkt mig och några andra spelare i landslaget och det låter som att vi inte skulle ge vårt yttersta för landet, säger Xhaka till Sports Illustrated.

- Det schweiziska landslaget består idag av 50 till 60 procent av spelarna dubbla medborgare eller andra generationens spelare. Till och med vår manager, Vladimir Petkovic, är dubbel medborgare och han ger allt för landslaget. Med sådana här onödiga kommentarer har Alex Miescher skapat många sprickor och mycket besvikelse.

I VM skapade Xhaka och lagkamraten Xherdan Shaqiri, som också har kosovo-albanska rötter, stor uppståndelse när de firade sina mål i mötet med Serbien med att visa upp ett tecken, som bland annat The Guardian beskriver som den dubbelhövdade albanska örnen.

Senare bötfälldes båda spelarna av Fifa för sitt målfirande.

Publicerad 2018-07-09 kl 08:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå