POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Svensson om udda resan till VM-startplats: ”Andra gillar kanske Louis Vuitton och köra Porsche"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Mexiko i spelaren ovan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

GELENDZJIK. Ukraina, Kina och USA.
Gustav Svensson trivs med att spela i lite udda fotbollsländer.
- Jag gillar kultur och att gå runt i städer och titta på arkitektur, andra gillar kanske att bara handla på Louis Vuitton och köra runt i en Porsche, säger han.

Gustav Svensson gjorde debut i A-landslaget i januari 2009 i en träningslandskamp mot USA. Samma år imponerade han i U21-EM som gick på hemmaplan, några månader senare uttagen i A-landslaget till VM-kvalmatcherna mot Ungern och Malta, men där blev det bänken, och i november uttagen i Erik Hamréns första trupp som var mot Italien. 

Men efter det tog det sex år innan han var med i landslaget igen.

Kanske på grund av klubbvalen?

Efter att Gustav Svensson lämnade IFK Göteborg sommaren 2010 blev det spel i turkiska Bursaspor, ukrainska Tavrija Simferopol, en comeback i IFK Göteborg innan kinesiska Guangzhou R&F och nuvarande MLS-klubben Seattle Sounders.

- När jag spelade i Turkiet spelade jag i Champions League och det var klart att man tänkte att det kunde ha funnits en landslagsplats för mig då, men det beror ju lite på vad det är för tränare som är i landslaget med tanke på att jag är en spelartyp som vissa tränare gillar och som kanske vissa tränare inte gillar, säger Gustav Svensson.

Så Janne Andersson gillar din spelartyp mer än vad Erik Hamrén gör?
- Ja, med tanke på att jag inte fick så jättemycket chanser. Jag fick ju chansen i slutet på Hamrén i EM-kvalet, men sedan flyttade jag till Kina och då försvann jag där igen. Så det har gått upp och ner men det är inget som jag har tänkt på jättemycket även om jag självklart alltid vill vara med i landslaget.

Har klubb- och ligaval också påverkat att du inte har blivit uttagen - du kanske inte har valt de lätta ligorna för landslaget att följa?
- Det vet jag inte. Klart att det kan ha med det att göra och framför allt Kina kanske där det skrivs väldigt mycket i media om att det bara är en liga för pengar och att om man flyttar dit så har man mer eller mindre sagt upp sin karriär.

- Men så såg jag det inte alls. Jag valde att se det mer som att jag blev väldigt smickrad över att vara en av få defensiva spelare som fick gå till Kina, en liga som har råd att köpa vilka spelare man vill, men då ville man ha en defensiv mittfältare. Det var jag väldigt stolt över.

Varför har du hamnat på lite udda ställen - har det något med din personlighet att göra?
- Ja det tror jag. Jag trivs väldigt bra på ställen där andra kanske inte trivs. Jag gillar kultur och att gå runt i städer och titta på arkitektur, historia om länder och städer. Vissa andra gillar kanske att bara handla på Louis Vuitton och köra runt i en Porsche och sådant där. Det är lite olika typer.

- Men det har mer varit att det har kommit upp vissa klubbar och länder och ligor som har velat ha mig och då får man välja och ställa klubbarna mot varandra och ta ett val därefter.

Har du tagit med dig något från olika kulturer?
- Ja framför allt som person. Att man lär sig väldigt mycket om människor och olika kulturer och hur man ska hantera olika situationer. Det är klart att jag har lärt mig väldigt mycket om det.

Publicerad 2018-07-01 kl 14:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå