Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
28v

Sveriges kaxiga passning till Tyskland efter Sané-petningen: "Fördel oss om de tappar honom"

Foto: Bildbyrån.

Tyskland petade Leroy Sané.
Ett bra besked för de svenska spelarna.
- Om Tyskland tappar en otroligt bra spelare så är det fördel oss, säger Jimmy Durmaz.

I går tog Tysklands förbundskapten Joachim Löw ut sin VM-trupp och då stod det klart att Manchester City-stjärnan Leroy Sané petades. Ett beslut som blev väldigt omtalat då han gjorde en väldigt stark säsong i England med tio mål och sjutton assist. Nyheten har givetvis nått de svenska spelarna som är väldigt positiva.

- Vi snackade om det i omklädningsrummet. Alla var så här: oj, han är inte med. Det är en av de bästa spelarna. Han var väl utsedd till årets bästa unga spelare i Premier League, så det är klart att det är en otroligt bra spelare, och om Tyskland tappar en otroligt bra spelare så är det fördel oss, säger Jimmy Durmaz.

Emil Forsberg spelar till vardags i Leipzig och har bra koll på det tyska landslaget, och han blev förvånad över att Sané petades.

- Ja, jag blev överraskad om man ser till den fina säsongen som han hade. Han blev ligamästare och framröstad till årets unga spelare. Men samtidigt, i Tyskland är det no mercy, det spelar ingen roll om du har varit bra i en säsong, gör du sedan två dåliga träningsmatcher så ryker du och allt handlar om där och nu, säger Forsberg.

- Så har Joachim Löw alltid fungerat. Han startade till exempel med Lars Bender i EM-finalen. Det är så Tyskland fungerar. Man tar det som känns bäst för stunden och det är tragiskt för alla fotbollsfans att inte få se honom, men det är så som det fungerar, fotbollen är inte enkel.

Vad säger det om klassen på Tysklands trupp att man bara kan ta bort en sådan spelare?
- Ja det säger ju sig själv. Det är ett lag med stor klass. Med mentalitet som är otrolig. Det är en tysk maskin som alltid förbereder sig på bästa sätt och har alltid bästa förutsättningar för man vet vad som krävas för att vinna.

Publicerad 2018-06-05 kl 19:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons