Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
35v

Sveriges VM-trupp historisk - Janne: "Tänkte inte ens på det"

Foto: Bildbyrån.

STOCKHOLM. Janne Andersson har presenterat sin VM-trupp.
Den innehåller noll spelare från allsvenskan.
- Jag tänkte inte ens på det när jag tog ut truppen, säger Andersson.

Aldrig någonsin förut har Sverige presenterat en mästerskapstrupp utan en enda allsvensk spelare, uppger Radiosportens expert Richard Henriksson på Twitter. Men VM-truppen som förbundskapten Janne Andersson presenterade under tisdagen har just inga spelare från allsvenskan. 

Men det bekymrar inte Andersson.

- Nej, för det var många allsvenska spelare som var väldigt nära. Jag har jobbat som svensk klubbtränare i många år och det är ju en naturlig följd att om man utvecklas tillräckligt bra som spelare så kommer man ut i Europa. Jag tycker inte det är något bekymmer i sig. Det är många allsvenska spelare som har varit med i resonemanget men de hamnade på fel sida strecket den här gången, säger förbundskaptenen.

Enligt Andersson har han inte ens funderat över spelarnas ligatillhörighet eller avsaknaden av allsvenska spelare.

- Jag tänkte inte ens på det här när jag tog ut truppen. Det tänkte jag först på när jag fick frågan här. Det råkade bli så här den här gången, säger han.

Under truppresentationen berättade förbundskaptenen att han bland annat ringt Östersunds Ken Sema och Hammarbys Jiloan Hamad, eftersom de två var nära att bli uttagna. Även IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg nämndes i positiva ordalag av Andersson.

Publicerad 2018-05-16 kl 07:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons