Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
32v

Sydkoreas oro: "Son har varit en besvikelse"

Foto: Bildbyrån.

Tottenham-stjärnan Son Heung-min är en nyckelspelare i Sydkorea.
Men stjärnans form i de två senaste landskamperna är till stor oro. 

STJÄRNORNA
Son Heung-min fick 90 minuter senast mot Bosnien och Hercegovina. Son har varit lite av en besvikelse i båda landskamperna på hemmaplan och det är tydligt att Son har svårt att hitta kemi med sin anfallspartner Hwang.

Ki Sung-yueng har haft ont i ryggen och avstod spel mot Honduras men fick 87 minuter i 3-1 förlusten mot Bosnien och Hercegovina. Ki fick spela mittback i ett 3-5-2-experiment som blev synnerligen misslyckat. Vi kan nog räkna med att Ki är tillbaka på sin ordinarie mittfältsroll till nästa match.

SKADELÄGET
Koo Ja-cheol är återställd och fick äntligen spela efter ett längre skadeuppehåll. Det var dock tydligt att Koo har en bra bit kvar till toppformen och det är högst osäkert om den målfarliga mittfältaren kommer få förtroende att få spela mot start mot Sverige.

Jang Hyun-soo har missat större delen av uppladdningen fram tills nu men ska nu vara 100 procent frisk och ett alternativ för startelvan mot Bolivia.

UTROPSTECKNET
Lee Jae-sung var en av få sydkoreaner som stärkte sina aktier i matchen mot Bosnien och Hercegovina. Den offensiva mittfältaren som kan spela på alla offensiva positioner satte läckert dit 1-1 målet i första halvlek. Lee är den spelare som fått absolut mest speltid av förbundskapten Shin Tae-yong sedan han tillträdde på sin post. Janne Andersson kan räkna med att Lee spelar från start den 18 juni mot Sverige, frågan är bara på vilken position det blir?

FRÅGETECKNET
Många frågetecken finns kvar att räta ut för Shin Tae-yong och ett av dem är vilka som ska spela i backlinjen mot Sverige? Förbundskaptenen har valt att plocka med sig ett helt gäng mittbackar till Ryssland. Jang Hyun-soo var ett tag högst upp i rangordningen men har nu missat ett par veckors uppladdning och det är oklart om han hinner i form till den 18:e. På vänsterbacken så står det mellan Hong Chul och Kim Min-woo efter att Kim Jin-su ordinarie vänsterback inte hunnit bli frisk från sin skada. På högerbacken har både Lee Yong och Ko Yo-han varit bra när de fått chansen.

SNACKISEN
Om Janne Andersson och Lars Jacobsson inte blev så mycket klokare av matchen mot Honduras så var det ännu mer så efter matchen mot Bosnien och Hercegovina. Sydkorea ställde upp med tre mittbackar varav Ki den bästa innermittfältaren var en av dem. Sällan har en Sydkoreansk uppställning fått utstå en sådan massiv kritik som denna fick. Ingenting gick Sydkoreas väg och man fick inte ut något positivt av denna landskamp. Vi kan kallt räkna med att Shin Tae-yong går tillbaka till en fyrbackslinje i de sista matcherna inför VM. Anfallsparet Son och Hwang är givna om det blir ett anfallspar. Ki är given på det defensiva innermittfältet men därutöver är det väldigt svårt att pricka in rätt startelva. 

Så här skulle en premiärelva mot Sverige kunna se ut (4-4-2):
Kim Seung-gyu - Lee Yong, Jung Seung-hyun, Kim Young-gwon, Hong Chol - Lee Jae-sung, Jung Woo-young, Ki Sung-yueng, Lee Seung-woo - Son Heung-min, Hwang Hee-chan.

Publicerad 2018-06-05 kl 15:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons