Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
32v

Tillbaka efter dopingdomen - slog till med två mål direkt

Foto: Bildbyrån.

För tre dagar sedan fick han beskedet att han får spela VM.
Under söndagen nätade Paolo Guerrero mot Saudiarabien – två gånger om.

Turerna kring Perus anfallare Paolo Guerreros vara eller icke vara i sommarens VM har varit långa och många. Guerrero stängdes initialt av i ett år efter att ha testats positivt för en substans som finns i kokain. Guerrero, som hävdat att han fått i sig substansen genom att dricka kokabladste, överklagade och fick straffet sänkt. Turen kom till idrottens skiljedomstol, Cas, som i stället höjde straffet till 14 månader – innan den högsta domstolen i Schweiz för tre dagar sedan beslutade sig för att skjuta på beslutet till att all fakta i målet granskats ytterligare en gång. Kort och gott: Guerrero får spela VM för Peru, men han är inte friad ännu.

På söndagen ställdes Peru mot Saudiarabien i en träningslandskamp inför VM – och just Guerrero visade att han i VM kan bli en stor tillgång för landslaget.

Den 34-årige veteranen gjorde nämligen två mål i landets seger med 3-0. Den förre Bayern-spelaren stod först för 2-0 kort innan pausvilan innan han med dryga timmen punkterade matchen med sitt 3-0.

Peru spelar i samma grupp som Frankrike, Australien och Danmark. Man inleder mästerskapet mot Danmark.

Värt att notera är att lagkaptenerna i de tre övriga gruppmotståndarna skrivit under ett öppet brev för att låta anfallaren spela VM.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-06-03 kl 23:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons