Tung smäll för Tyskland - föll mot Österrike i Neuers comeback

Bundesliga

Manuel Neuer gjorde sin första match sedan september i fjol.
Trots det föll ett namnstarkt Tyskland med 2-1 borta mot Österrike under lördagen.

Matchen mellan Österrike och Sverige gruppmotståndare i VM, Tyskland, skulle ha startat klockan 18, men sköts upp i nästan två timmar på grund av kraftigt regn.

Regnovädret såg ut att ha påverkat planen kraftikt med stora pölar på flera ställen.

Bayern Münchens målvaktsstjärna Manuel Neuer gjorde comeback efter 259 dagars skadeuppehåll och Tyskland inledde piggt. Redan efter elva minuters spel kom 1-0. Österrikes målvakt Jord Siebenhandl bjöd Mesut Özil på öppet mål efter en felpassning och Arsenal-stjärnan satte bollen enkelt i mål.

Tyskland, som dominerade den första halvleken stort bytte ett stort antal spelare under den andra halvleken. Österrike, som inte är med i sommarens VM, väntade länge med sina byten och det gav resultat.

Först tryckte Martin Hinteregger in kvitteringen efter en hörna efter 53 minuters spel. Sedan satte högeryttern Alessandro Schopf matchavgörande 2-1 med 20 minuter kvar att spela.

En tung smäll för Tyskland med drygt två veckor till VM-premiären mot Mexiko. Laget har dock ytterligare en träningsmatch på sig för att slipa på formen, då mot Saudiarabien nästa fredag.

Sverige och Tyskland möts i den andra gruppspelsmatchen i VM, på midsommardagen den 23 juni.

Tysklands startelva: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Süle, Hector - Khedira, Gündogan - Brandt, Özil, Sané - Petersen.