TV: Belgien mot åttondel – stjärnorna levererade i målfest mot Tunisien

Fotbolls-VM 2022

Belgiens stjärnspäckade trupp gjorde jobbet. Minst sagt.
Efter två mål var av Eden Harzard och Romelu Lukaku är man nu nära åttondelsfinal.
- Vi är väldigt nöjda att vi gjorde så många mål, sa Belgiens förbundskapten Roberto Martinez, till Fifa efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan. Kommentatorer David Fjäll och Markus Johannesson, SVT.

Det blev ett målrikt möte på Spartak-stadion i Moskva. Matchbilden blev som väntat med ett Belgien som satte gasen i botten direkt.

Redan i den femte minuten fick de även hjälp av domaren, Jair Marrufo från USA, som blåste straff för Belgien. Avblåsningen kontrollerades även i VAR-rummet, men det blev ingen vidare granskning. Eden Hazard la upp bollen på straffpunkten och gjorde enkelt 1-0 för Belgien.

Belgien fortsatte sin forcering mot Tunisiens mål och efter kvarten spelad uttökade Romelo Lukaku till 2-0 på friläge efter ett snyggt samspel med Dries Mertens.

Belgarnas lycka blev dock kortvarig då Tunisien reducerade bara minuten efter på en frispark som Dylan Bronn kunde nicka in i mål.

Kort efter reduceringsmålet fick Tunisiens målskytt, Bonn, olyckligt bytas ut efter att ha landat snett. Hamdi Naguez fick hoppa in på hans plats.

Strax innan halvtidsvila gjorde Lukaku sitt andra mål i matchen efter en iskall chipp över Tunisiens målvakt Farouk Ben Mustapha. Lukaku gick därmed upp i skytteligatopp tillsammans med Cristiano Ronaldo. Båda spelarna har gjort fyra mål var i turneringen.

Belgien slog inte av på takten efter pausen. Hazard fick ett friläge, efter en delikat passning av Kevin De Bruyne, och kunde enkelt runda Ben Mustapha i Tunisiens mål och göra sitt andra mål i matchen.

Efter Hazards mål valde förbundskapten, Roberto Martinez, att byta ut målskyttarna Lukaku och Hazard till förmån för Marouane Fellaini och Michy Batshuayi.

Batshuayi fick också han vara med i målprotokollet när han gjorde 5-1 men det var Tunisien som fick sista ordet i slutminuten och fastställde resultatet till 5-2.

Roberto Martinez var nöjd med vad han såg efter matchen.

- Vi är väldigt nöjda att vi gjorde så många mål och hur alla spelarna i laget kämpade för varandra, sa Roberto Martinez, till Fifa efter matchen.

Belgien är därmed på mycket god väg mot åttondelsfinal. De möter England i den sista gruppspelsomgången på torsdag.