Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
27v

TV: Cahill: "Behövde visa att jag fortfarande kunde tillföra något"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utdrag ur presskonferensen med Gary Cahill i spelaren ovan.

Englands Gary Cahill åker till VM i Ryssland med revanschlusta efter en svag säsong i klubblaget Chelsea.
- Vi siktar på att gå långt och göra det engelska folket stolta, säger Cahill.

Englands rutinerade försvarare Gary Cahill har vunnit Premier League såväl som Champions League med Chelsea, men har haft det betydligt svårare i landslaget. På en presskonferens betonade han vikten av att landslaget vänder den trenden med ett framgångsrikt VM i sommar.

- För egen del är det (framgång med landslaget) något jag saknar. Mina lagkamrater har säkerligen fler möjligheter, men man ska alltid gå in med inställningen att varje match kan vara den sista, säger Cahill och tillägger:

- Jag vill bara åka till Ryssland och njuta – och med det menar jag att vi ska försöka gå så långt som möjligt och vinna fotbollsmatcher.

Cahill, som hamnade utanför Gareth Southgates trupp under vårens träningsmatcher, är nu tillbaka i laget igen efter en stark säsongsavslutning i klubblaget. Där och då kände han sig osäker på om han hade gjort sin sista landskamp.

- Jag behövde verkligen anstränga mig lite extra för att visa att jag fortfarande kunde tillföra något.

Efter flera misslyckanden för England i större mästerskap – inte minst EM-uttåget 2016 efter förlusten mot Island – så är man nu bättre rustade än på länge, säger Cahill.

- Det känns som att truppen är mer erfaren i dag i jämförelse med under EM 2016. Det är små saker, som [Liverpools] finalplats i Champions League och City-spelarnas Premier League-titel. Det finns mer erfarenhet – framför allt i större matcher numera.

En av nycklarna till ett framgångsrikt VM för England stavas Harry Kane. Cahill hyllar valet av Kane, som under senvåren dragits med en skada som höll honom borta från spel i över en månad, som ny lagkapten för England och betonar vikten av att ha en kapten med hans ledar- och spetsegenskaper.

- Han är världsklass rakt igenom, säger Cahill.

Publicerad 2018-05-29 kl 17:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons