POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLS-VM 2018

TV: Deschamps: "Vi förtjänade att vinna"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Deschamps i spelaren.

Frankrike blev i dag världsmästare för andra gången i historien när man besegrade Kroatien i finalen i Moskva.
- Vi gjorde fyra mål, så vi förtjänade att vinna, säger Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps efter matchen.

1998 vann Frankrike VM på hemmaplan när man besegrade Brasilien i finalen. Nu har nationen tagit sitt andra guld, då man slog Kroatien med 4-2 i finalen.

- Det är så vackert, fantastiskt för spelarna. Några av dem är världsmästare som 19-åringar. Vi spelade inte fantastiskt i dag, men vi visade mycket mental styrka. Vi gjorde fyra mål, så vi förtjänade att vinna. Jag är väldigt glad för den här truppens skull, det har varit en lång väg och det har inte alltid varit lätt, säger Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps efter matchen.

Deschamps är nu en av tre personer som vunnit VM som både spelare och förbundskapten. De tidigare är Tysklands Franz Beckenbauer, som spelare 1974 och som förbundskapten 1990, samt Brasiliens Mario Zagallo, som spelare 1958 och 1962 och som förbundskapten 1970.

- De är bättre tränare än jag, i alla fall på planen. Jag tänker inte på mig själv, men det är klart att jag är stolt - jag är här för att nå mina mål och vinna titlar. Det var så smärtsamt att förlora EM för två år sedan, men det hjälpte mig och spelarna. Faktumet att vi lagt den finalen bakom oss var viktigt. Men matchen tillhör spelarna, det var de som vann och gjorde att vi är världsmästare, säger Deschamps.

Se hela intervjun med Deschamps i spelaren ovan.

Publicerad 2018-07-15 kl 20:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå