TV: Drömstart för Ryssland i VM - krossade Saudiarabien i premiären

Fotbolls-VM 2022

Värdnationen Ryssland har fått en kanonstart på VM.
I dagens premiär körde man över Saudiarabien med förkrossande 5-0 på Luzjnikistadion i Moskva.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

VM 2018 är igång - och premiärmatchen mellan Ryssland och Saudiarabien blev en tämligen ensidig historia. Värdnationen Ryssland trampade gasen i botten direkt och satte 1-0 redan i den tolfte minuten när Jurij Gazinskij nickade in ett inlägg - hans första landslagsmål någonsin.

Senare i halvleken fick Ryssland se sin mittfältsstjärna Alan Dzagojev bryta matchen med en skada i baksida lår.

In i stället för Dzagojev kom Denis Tjerysjev - som strax innan paus skulle sätta 2-0 för Ryssland. Tjerysjev vände bort en saudier i straffområdet och pangade in bollen bakom Abdullah Al-Mayouf i Saudiarabiens mål.

I den andra halvleken skulle en ny inhoppare presentera sig i Ryssland. Artiom Dziuba nickade in ett inlägg i mål i den 71:a minuten - när han bara hade varit på planen i en och en halv minut.

Saudiarabien hade svårt att skapa heta chanser, och Ryssland skulle sätta både 4-0 och 5-0 innan matchens slut. Denis Tjerysjev sköt mycket vackert 4-0 i den 90:e minuten - hans andra mål i matchen - och Aleksandr Golovin skruvade in en frispark på stopptid.

- Det var en tuff match och vi åkte på en stor och oväntad förlust. Ryssland gjorde det väldigt bra medan vi inte verkar vara i bra form, säger Saudiarabiens förbundskapten Juan Antonio Pizzi efter matchen enligt Fifa.com.

Matchen var dagens enda i VM. I morgon fortsätter grupp A, där Ryssland och Saudiarabien spelar, med att Egypten möter Uruguay. I nästa match väntar Egypten för Ryssland, medan Saudiarabien ställs mot Uruguay.

Ryssland: Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignasjevitj, Zjirkov Gazinskij, Zobnin, Dzagojev, Samedov, Golovin - Smolov.

Saudiarabien: Al-Maiouf, Al-Breik, Omar Hawsawi, Osama Hawsawi, Al-Shahrani, Al-Faraj, Otayf, Al-Jassim, Al-Shehri, Al-Dawsari, Al-Sahlawi.