Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
32v

TV: Durmaz om konkurrensen: "Ska göra valet svårt för honom"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jimmy Durmaz konkurrerar om en startplats i VM.
Han ska göra valet svårt för Janne Andersson. 
- Jag vet vad jag kan, säger Durmaz till TV4. 

Toulouses svenske mittfältare Jimmy Durmaz var under stora delar av VM-kvalet ordinarie startman i det svenska landslaget, men tappade därefter sin startplats till Viktor Claesson, som stod för en imponerande säsong med Krasnodar i Ryssland. 

Durmaz fick i helgen speltid från start mot Danmark och hoppas nu på att han kan ta tillbaka sin plats på högerkanten till premiären mot Sydkorea i VM. 

- Efter att inte ha spelat så mycket i landslaget i de senaste matcherna, så gäller det att steppa upp och visa att man ska ha tillbaka sin plats som man hade under hela VM-kvalet. Jag kände dock ingen nervositet eller något mot Danmark. Jag vet vad jag kan, säger mittfältaren till TV4. 

Hur är formen?
- Bra, riktigt bra. Jag avslutade riktigt bra i klubben, kom hit, fick en match direkt och fick spela ungefär 80 minuter, så huvudet och formen känns riktigt bra, säger han. 

Hur ser du på konkurrensen med Viktor Claesson?
- Det är tuff och bra konkurrens. Vi är två väldigt bra spelare, offensiva spelare, men olika i vårt sätt att spela. Det triggar igång både mig och honom, men det är något man måste ha i ett mästerskap för att lyckas. Man måste ha två bra spelare på varje position. Om en är lite trött, så kan den andra komma in och om den ena inte är i form, så är den andra kanske det, säger Durmaz och fortsätter:

- Båda (Durmaz och Viktor Claesson) är i fin, fin form, sedan får Janne ta beslutet. Jag bryr mig inte, men jag ska göra det svårt för honom. 

Vad får Janne Andersson av dig på planen?
- Det är väldigt mycket. Alla vet att jag är en offensiv spelare, men han vet också att han får ett hundraprocentigt jobb defensivt, vilket man kan se i mina matcher under hela kvalet, där jag även fick bra feedaback. Sedan får han också en bra variation i både att hålla i bollen, passningsspelet, utmana och att hitta avslut och sådär. Det är mycket han får.

Se hela intervjun i spelaren ovan.  

Publicerad 2018-06-05 kl 18:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons