Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018

TV-experten: "Jag försöker förstå hur Ryssland kunde få en så enkel grupp"

Foto: Bildbyrån/Scanpix

Ryssland lottades i samma grupp som Uruguay, Saudiarabien och Egypten. Därmed hamnade värdnationen i den, på pappret, svagaste gruppen.
- Jag försöker förstå hur de kunde få en så enkel lottning, säger Landon Donovan, tidigare lagkapten för USA och numera tv-expert på Fox Sports.

VM-lottningen ägde rum under fredagen och värdnationen Ryssland lottades i den, på pappret, svagaste gruppen. De fick sällskap av Uruguay, Saudiarabien och Egypten - och den genomsnittliga Fifa-rankingen uppgår till 43,75 enligt sajten Business Insider.

I egenskap av värdnation återfanns Ryssland i den första seedningspotten. Uruguay var näst sämst rankat i pott två, Egypten tredje sämst i den tredje potten och Saudiarabien sämst rankat i seedningspott fyra.

- Jag försöker förstå hur Ryssland kunde få en så enkel lottning, säger USA:s tidigare lagkapten och numera tv-experten Landon Donovan.

- Men jag tror ändå att Uruguay tar hem gruppsegern.

Enligt Business Insider var det strax över fem procents chans att Ryssland skulle lottas i samma grupp som något av de tre sämst rankade lagen i respektive seedningspott.

Turneringen inleds med mötet mellan Ryssland och Saudiarabien den 14 juni på Luzhniki Stadion i Moskva.

Publicerad 2017-12-02 kl 11:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons