TV: Frankrike fick straff i finalen efter VAR-granskning: "Löjligt"

Fotbolls-VM 2022

Frankrike fick straff i VM-finalen mot Kroatien efter att domaren använt sig av videogranskning.

Se straffsituationen och målet i spelaren. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

Videodomarsystemet VAR används för första gången i VM, och i dagens final använde sig huvuddomare Nestor Pitana systemet för att döma straff.

Det var i den första halvlek, vid ställningen 1-1, som bollen tog på Ivan Perisics hand efter en en nick från Blaise Matuidi från nära håll, och efter hjälp av VAR valde domare Pitana att peka på elvameterspunkten efter flera minuters granskning.

"Löjligt att det blir straff för sånt", skriver TV4:s expert Anders Andersson på Twitter.

Antoine Griezmann gjorde inget misstag på straffen, som han satte i mål till 2-1 för Frankrike.

Se straffsituationen och målet i spelaren ovan.