TV: Guerrero målskytt när Peru avslutade VM med seger

Fotbolls-VM 2022

Peru var redan utslaget före mötet med Australien, men avslutade med en 2-0-vinst.
Målskytten Paolo Guerrero tillägnade segern skadade lagkamraten Jefferson Farfan.
- Den här segern är för dig min broder. Krya på dig snabbt!, säger Guerrero.

Peru stod på noll poäng inför mötet med Australien i gruppavslutningen och möjligheten att nå slutspel var redan borta. Men peruanerna avslutade snyggt och vann med 2-0.

I den 18:e minuten tog Peru ledningen. André Carrillo klippte till på volley på ett inlägg och satte vackert 1-0. Målet blev det enda i den första halvleken. Fem minuter in i andra utökade Peru. Det var landets stora stjärna Paolo Guerrero som tryckte in 2-0.

Guerrero tillägnade 2-0-segern till skadade lagkamraten Jefferson Farfan.

- Vi tillägnar det här till våra familjer, våra fans och till Jeffersson som tyvärr inte kunde vara här. Han är min broder. Vi har följts åt sedan vi var barn. Tyvärr kunde han inte vara här, men den här segern är för honom, säger Guerrero innan han vänder sig direkt mot kameran:

- Jefferson, den här segern är för dig min broder. Krya på dig snabbt!

Australien hade inför matchen fortfarande hopp om avancemang men lämnar nu turneringen som sist i grupp C. I gruppen gick Frankrike och Danmark vidare till åttondelsfinal.

Lagens startelvor:

Australien: Ryan - Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich - Leckie, Jedinak, Rogic, Mooy, Kruse - Juric.

Peru: Gallese - Advincula, Ramos, Santamaria, Trauco - Carrillo, Tapia, Cueva, Yotun, Flores - Guerrero.