TV: Hondas mål räddade kryss för Japan mot Senegal

Fotbolls-VM 2022

Båda inledde VM med en seger.
I dag fick Japan och Senegal dela på poängen efter en svängig tillställning i Jekaterinburg.

Japan inledde sitt VM med att besegra Colombia efter en tidig utvisning, medan Senegal lyckades slå Polen med uddamålet i sin premiärmatch.

I dagens match tog Senegal ledningen i matchens elfte minut, Japans målvakt boxade ut ett skott som gick rakt på Sadio Mané och in i mål.

Ledningen stod sig till den 34:e minuten, när Takashi Inui sköt 1-1 genom ett fint avslut i straffområdet.

I den andra halvleken fick Japan en jättechans att ta ledningen genom ett inspel i straffområdet, men den framstörtande Yuya Osako missade bollen.

- Han måste göra mål på den typen av chans. Han sparkar hål i luften när han ska slå in den i öppet mål. Vilken miss!, säger expertkommentator Jon Persson i TV4:s sändning.

Några minuter senare var Inui nära sitt andra mål i matchen då han prickade ribban med ett bredsideavslut.

Det var i stället Senegal som skulle återta ledningen i matchen i den 71:a minuten när Moussa Wagué krutade in ett inspel från vänster i straffområdet till 2-1.

Ledningen stod sig dock bara i sju minuter, då Keisuke Honda kvitterade till 2-2 efter att den senegalesiska målvakten Cheick Ndiaye kommit ut fel på en höjdboll.

Hondas kvittering blev matchens sista mål, och matchen slutade 2-2. Det gör att båda lagen står på fyra poäng inför den sista gruppomgången. Colombia och Polen möts senare i dag. I den sista gruppomgången ställs Japan mot Polen medan Senegal tar sig an Colombia.

Japan: Kawashima - Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo - Hasebe, Shibasaki - Haraguchi, Kagawa, Inui - Osako.

Senegal: Ndiaye - Sabaly, Koulibaly, Sane, Wague - Ndiaye, Ndiaye, Gana - Ismaila, Niang, Mane.

Mötet mellan Japan och Senegal visas på TV4 och streamas på C More med avspark 17.00.