TV: Coutinho hjälte för Brasilien – avgjorde på tilläggstid mot Costa Rica

Fotbolls-VM 2022

Brasilien tog tre viktiga poäng mot Costa Rica.
Det var ingen övertygande seger när Coutinho blev hjälte med ett avgörande mål på tilläggstid.
- Vi fick tillslut utdelning efter mycket slit, säger Coutinho till Fifa efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan. Kommentatorer: David Fjäll och Markus Johannesson, SVT.

Matchen inleddes avvaktande från båda lagen men efter en kvart spelad var det förre AIK-spelaren Celso Borges som fick den bästa chansen i matchen. Han väggspelade sig fram men skottet gick utanför stolpen.

Det hann gå 20 minuter innan Neymar presenterade sig och utmanade gång på gång Costa Ricas högerkant. I den 28:e minuten fick Gabriel Jesus bollen vid fötterna efter ännu en fin aktion av Neymar. Jesus slog bollen i mål men domaren för dagen, Sander Van Roekel från Nederländerna, blåste bort målet för en korrekt dömd offside.

Efter 45 minuter stod det fortfarande 0-0 när domaren blåste av halvleken. Spelarna gick av plan med spridda busvisslingar adresserat till Brasilien.

Brasilien gjorde ett byte redan i halvtid då Willian fick gå av och Douglas Costa blev inbytt.

Brassarna rivstartade andra halvlek och skapade flera farliga chanser direkt där bland annat Jesus hade en nick i ribban och Neymar hade ett jätteläge men Keylor Navas höll nollan intakt.

I den 78:e minuten blåste domaren straff när Neymar blev neddragen i Costa Ricas straffområde. Men domaren ändrade sig efter en VAR-granskning och det blev inspark för Costa Rica istället.

Det såg länge ut att sluta mållöst och nära ännu en missräkning för Brasilien. Men på tilläggstid fick Navas kapitulera då matchens lirare enligt Fifa, Coutinho, gjorde 1-0 efter samspel med Gabriel Jesus.

- Det var en svår match från första minuten men vi fick utdelning tillslut efter mycket slit, sa Coutinho.

Om målet:

- Jag snodde bollen från Jesus som tog ner den och jag kunde skjuta den i mål, sa han.

Neymar fick också vara med i målprotokollet då han fastställde slutresultatet till 2-0 med matchens sista spark.

När domaren blåste av matchen sjönk Neymar ner i tårar av lättnad och Costa Rica blev därmed utslaget ur VM.

Brasilien möter Serbien i sista gruppspelsomgången på onsdag.