TV: Kroatien klart för VM-åttondel - Argentina på väg mot jättefiasko

Fotbolls-VM 2022

Argentina är nära ett jättefiasko i VM.
Kroatien vann med 3-0 och är klart för VM-åttondel.
- Vi gjorde en perfekt match, säger Luka Modric i TV4:s sändning.

Kroatien besegrade i premiären Nigeria med 2-0 och satte sig därmed i en bra position inför kvällens möte med Argentina, som kryssade i öppningsmatchen mot Island i VM i Ryssland. Då blev läget än värre för Argentina efter kvällens drabbning.

Kroatien rivstartade redan i den fjärde minuten genom att skapa en fullkaratig målchans, då Inter-stjärnan Ivan Perisic tog sig in i straffområdet, lurade en motståndare och pressade Willy Caballero till en jätteräddning i Argentinas mål. Då såg det ut att bli en trevlig kväll för den argentinske målvakten, men i andra halvlek vände turen för honom.

Argentina var inte ofarligt och skapade matchens dittills bästa målchans i första halvlek. Enzo Perez blev fri framför öppet mål efter retur, men sköt utanför. Kroatien var dock inte bättre, då Mario Mandzukic några minuter senare fick läge att ge Kroatien ledningen, men nickade en bit utanför mål från nära håll.

I andra halvlek lossnade det för kroaterna. Landslaget överraskade tidigt i andra halvlek med att ta ledningen i matchen. Caballero, som dittills stod för en fin match, gjorde ett försök att lyfta bollen i eget straffområde över Ante Rebic i motståndarlaget, men tilltaget blev misslyckat och Rebic slog till på volley till 1-0.

- Stackars Caballero, säger C Mores kommentator Jesper Hussfelt i sändningen.

Argentina försökte och försökte, men det ville sig inte. Luka Modric såg i stället, med tio minuter kvar av matchen, till att sänka Argentina med ett distansskott till 2-0. Matchen var avgjord, slutresultatet såg ut att vara spikat. Då slog kroaterna till igen på övertid genom Ivan Rakitic, som förnedrade motståndaren genom att rulla in bollen i öppet mål till 3-0.

- Tack och lov, så satte vi två underbara mål till. Det lossnade för oss och det var väldigt viktigt, säger Luka Modric i TV4:s sändning.

Kroatien blev därmed klart för VM-åttondelsfinal med sex inspelade poäng, medan Argentina är kvar på en poäng och nära ett jättefiasko, då laget behöver vinna sista matchen mot Nigeria för att ha chans att ta sig vidare till åttondelsfinal. Island, som står på en poäng, möter i morgon Nigeria (noll inspelade poäng).

- Jag tycker att vi gjorde en perfekt match. Vi klarade vårt första mål att gå till åttondelsfinal, säger Modric i sändningen.

- Låt oss inte bli euforiska. Naturligtvis kommer den här vinsten att höja vårt självförtroende till nästa match och vi visade att vi kan skapa möjligheter, men det gäller att vi håller våra fötter stadigt på jorden, fortsätter han enligt BBC.

Argentina: Caballero, Mercado, Otamendi, Tagliafico, Salvio, Mascherano, Perez, Acuna, Messi, Meza, Agüero

Kroatien: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic, Rakitic, Brozovic, Modric, Perisic, Rebic, Mandzukic.