TV: Kane hjälte på övertid mot Tunisien - räddade England från missräkning

England såg länge ut att åka på en missräkning i VM.
Då klev Harry Kane fram på övertid till 2-1 mot Tunisien.
- Otroligt! Jag är så stolt över grabbarna, säger Kane i TV4:s sändning.

Argentina, Brasilien och Tyskland tappade alla oväntat poäng i landslagens premiärer i VM i Ryssland. I kväll såg England länge ut att bli fjärde stornation att åka på en missräkning i sin premiär mot Tunisien, men ordnade tre poäng på övertid. Till en början såg det däremot ut att bli en bekväm resa för engelsmännen.

England inledde i vansinnigt tempo och skapade redan i den andra minuten en het målchans. Tottenham-mittfältaren Dele Alli snuvade en tunisisk försvarare på en boll i straffområdet och spelade fram Manchester United-mittfältaren Jesse Lingard till ett bra läge, som pressade Mouez Hassen till en jätteräddning i Tunisiens mål.

Därefter fortsatte engelsmännen att trycka på mot mål. I den elfte minuten dök John Stones upp på en hörna och pressade Hassen till en ny jätteräddning, men som däremot släppte en retur till Harry Kane, som var kylig och tryckte in bollen i mål till 1-0.

England hade flera chanser för att utöka i första halvlek, men kom inte riktigt nära 2-0. Då tog i stället Tunisiens vara på en kontring och ett försvarsmisstag av England. Kyle Walker, som under kvällen spelade som en av tre mittbackar, slängde upp en arm i ansiktet på Fakhreddine Ben Youssef, som därmed blev tilldelad straff. Därefter var Ferjani Sassi kylig från straffpunkten och kvitterade till 1-1.

- Jag kände positivitet vid 1-1, även om takten i spelet sjönk lite. Vi var tvungna att fortsätta skapa chanser. Vi spelade inte lika bra i andra halvlek, men de försvarade sig djupt, säger Jordan Henderson enligt BBC.

England gav sig inte i andra halvlek och fortsatte att trycka på framåt. Ashley Young hade en frispark en bit över mål, medan landslagets wing-backar hotade med återkommande instick i straffområdet. Det gav till slut utdelning.

När poängen väl såg ut att vara delad, matchen slut, så klev Kane åter fram för England och den här gången på övertid med en nick till 2-1, hans andra avslut på mål i hela matchen, men fullt trillräckligt för att ge England tre poäng i VM-premiären.

- Otroligt! Jag är så stolt över grabbarna. Det var hårt. Vi spelade bra i första halvlek. Vi kunde ha gjort några fler mål, men all heder till grabbarna. Vi kämpade hela vägen, precis som man måste göra i VM, säger Harry Kane efter matchen i TV4:s sändning.

- Det är en stor boost, en stor bonus. Vi fortsatte att gå för det. Vi fortsatte att kämpa och fick ett sent mål och en stor vinst, säger Henderson enligt BBC.

Se Kanes 2-1-mål i spelaren ovan.

Tunisien: Hassen - Bronn, S Ben Youssef, Meriah, Maaloul - F Ben Youssef, Skhiri, Sassi, Badri - Khazri - Sliti

England: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Henderson - Trippier, Lingard, Alli, Young - Kane, Sterling.