TV: Lukaku tvåmålsskytt - när Belgien körde över Panama

Fotbolls-VM 2022

Romelu Lukaku var glödhet i Belgiens VM-premiär.
Han sänkte Panama med dubbla mål till 3-0.
- Det finns inga lätta matcher i VM, säger Belgiens förbundskapten Roberto Martinez enligt Fifas hemsida.

Belgien startade med ett stjärnrikt lag mot Panama, som i sommar gör debut i VM-sammanhang, men hade inledningsvis svårt att skapa farliga målchanser. Belgien var relativt uddlöst i den sista tredjedelen av planen och fick i stället vänta till andra halvlek på att få fira matchens första mål. Det var ett riktigt kanonmål.

Napoli-anfallaren Dries Mertens tog vara på en andraboll till höger, i utkanten av straffområdet och slog till på volley i bortre krysset till 1-0. Det var bara början på Belgiens målfabrikation i andra halvlek.

Belgien tryckte på för fler mål och fick i den 69:e minuten åter utdelning. Romelu Lukaku höll sig framme i straffområdet och nickade in ett fint inlägg av Kevin De Bruyne till 2-0, hans 37:e mål i karriären i landslaget.

Och Manchester United-anfallaren ville mer. Sex minuter senare höll han sig framme igen efter kontring och chippade in 3-0 till Belgien, vilket också blev slutresultatet. Lukaku blev i sin tur därmed även bäste målskytt i det belgiska landslaget.

Lukaku gjorde även sitt tionde mål på de 15 senaste matcherna för Belgien, samtidigt som landslaget sände ett rejält styrkebesked till England och Tunisien, som i kväll gör upp i andra mötet i grupp G i VM.

- Jag är väldigt glad. Det var precis vad vi förväntade oss, det finns inga lätta matcher i ett VM. Vi började mycket bra, men blev frustrerade efter första halvlek. Jag var däremot glad över hur laget reagerade och att vi visade engagemang och höll rent bakåt. I andra halvlek fick vi ett bra mål av Dries Mertens, vilket var väldigt viktigt för oss. I ett VM måste du spela i 90 minuter och vara beredd på att arbeta hårt, visa mognad och samhörighet, säger Belgiens förbundskapten Roberto Martinez enligt Fifas hemsida.

Se Lukakus 3-0-mål i spelaren ovan.

Belgien: Courtois - Akderweireld, Boyata, Vertonghen - Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco - Mertens, Lukaku, Hazard.

Panama: Penedo - Murillo, R. Torres, Escobar, Davis - Gomez - Barcenas, Cooper, Godoy, Rodriguez - Perez.