TV: Messi hattrickskytt i Argentina-kross

La Liga

Argentinas storstjärna Lionel Messi visade på gryende form och stod för ett hattrick i nattens 4-0-seger mot Haiti.
- Vi hade ett problematiskt kvalspel men gör framsteg, säger Messi enligt Reuters.

Se Messis hattrick i 4-0-segern i spelaren ovan.

Las Palmas

Som så ofta förr var det Lionel Messi som visade vägen. Barcelonastjärnan prickade säkert in ledningsmålet från elvameterspunkten; i början av andra halvlek både utökade han ledningen och fullbordade sitt hattrick. Med 20 minuter kvar att spela assisterade han Sergio Agüero, till vardags i Pep Guardiolas Manchester City, till 4-0 – som skulle bli slutresultatet.

Argentina åker till Ryssland med stukat självförtroende efter ett genomgående problematiskt kvalspel. Landslaget lyckades, efter en stark avslutning, ta tredjeplatsen i det sydamerikanska kvalet – och det med minsta möjliga marginal.

-          Vi är inte favoriter men vi ska göra allt för att prestera på topp, säger Messi enligt Reuters.

-          Utöver själva vinsten i sig var det här en möjlighet för oss att ta farväl av våra supportrar.

Messi inledde matchen mot Haiti tillsammans med Angel Di Maria och Gonzalo Higuaín på topp. I andra halvlek ersattes Di Maria av talangfulle Christian Pavón och Higuaín av målskytten Agüero.

Argentina lottades in i grupp D i VM tillsammans med Kroatien, Island och Nigeria.

Som så ofta förr var det Lionel Messi som visade vägen för Argentina. Barcelona-stjärnan prickade säkert in ledningsmålet från elvameterspunkten; i början av andra halvlek utökade han först ledningen och fullbordade senare sitt hattrick.

Med 20 minuter kvar att spela assisterade han Sergio Agüero, till vardags i Pep Guardiolas Manchester City, till 4-0 – som skulle bli slutresultatet.

Argentina åker till Ryssland med stukat självförtroende efter ett genomgående problematiskt kvalspel. Men landslaget lyckades, efter en stark avslutning, ta tredjeplatsen i det sydamerikanska kvalet – och det med minsta möjliga marginal.

- Vi är inte favoriter men vi ska göra allt för att prestera på topp, säger Messi enligt Reuters.
- Utöver själva vinsten i sig var det här en möjlighet för oss att ta farväl av våra supportrar.

Publicerad 2018-05-30 kl 12:47