TV: Ny seger för Uruguay - gick rent genom gruppspelet med tre segrar och noll baklängesmål

Fotbolls-VM 2022

Uruguay är klar som gruppsegrare i grupp A.
Mot värdnationen Ryssland tog man i dag sin tredje raka seger i VM - och har fortfarande inte släppt in mål i mästerskapet.
Vi vill fortsätta skriva historia, säger Luis Suarez efter matchen.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Ryssland och Uruguay inledde båda VM med två raka segrar i gruppspelet, men målskillnad gjorde att Ryssland inför dagens slutomgång skulle bli gruppetta om man undvek att förlora mot Uruguay.

Allt skulle dock gå fel för värdnationen redan i den första halvleken.

Redan i den tionde minuten tog Ururuay ledningen genom en frispark av Luis Suarez, som sköt frisparken hårt i målvakten Igor Akinfejevs hörn.

- Akinfejev är skicklig, men vi har sett honom göra sådana här saker förut, säger expertkommentator Anders Andersson i TV4:s sändning.

I och med målet blev Suarez Uruguays näst bäste målskytt i VM någonsin, då han nu är uppe i sju mål och därmed passerar Diego Forlan. Flest mål har Oscar Miguez gjort, åtta stycken.

I minut 23 ökade Uruguay sedan ledningen till 2-0 efter att ett distansskott av Diego Laxalt styrts in i mål via en rysk back. Målet räknades till slut som ett självmål.

I minut 36 åkte Ryssland dessutom på en utvisning när Igor Smolnikov drog på sig sitt andra gula kort och visades ut.

Med en tvåmålsledning i ryggen och en man mer på planen kunde Uruguay spela av matchen utan att Ryssland var speciellt nära att hota, och i minut 90 satte man även 3-0 när PSG-stjärnan Edinson Cavani tryckte in en målvaktsretur efter en hörna.

Segern betyder att Uruguay vinner grupp A på maximala nio poäng, och att man dessutom gått igenom hela gruppspelet utan att släppa in ett enda mål.

- Vi nådde vårt mål, att vinna gruppen. I första halvlek pressade vi väldigt bra och hade några chanser att göra mål. Men vi har nått vårt mål, att gå vidare, och att vi dessutom vann gruppen gör det ännu bättre. Vi vill fortsätta skriva historia. Det är första gången som Uruguay har vunnit alla tre gruppspelsmatcher, säger Luis Suarez efter matchen.

I åttondelsfinal ställs man emot tvåan i grupp B, där Spanien, Portugal och Iran har chansen att gå vidare. Ryssland blir tvåa och kommer att möta vinnaren av grupp B i åttondelsfinal. Vem som får möta vem kommer att fastställas senare i kväll, då grupp B avgörs genom att Spanien möter Marocko och Portugal ställs mot Iran.

Uruguay: Muslera - Coates, Godin, Caceres - Nandez, Vecino, Bentacur, Torreira, Laxalt - Suarez, Cavani.

Ryssland: Akinfejev - Kudrjasjov, Ignasjevitj, Kutepov, Smolnikov - Zobnin, Gazinskij - Tjerysjev, Mirantjuk, Samedov - Dziuba.