TV: Otroliga starten gav VM-rekord: "Väldigt rolig match"

1-0 i första minuten. 1-1 i fjärde minuten.
Starten på Kroatien-Danmark gav ett VM-rekord.
- En väldigt rolig fotbollsmatch, säger TV4:s expert Alexander Axén.

Se Kroatiens 1-1-mål i spelaren ovan.

Mathias Zanka Jörgensen rullade in 1-0 för Danmark i åttondelsfinalen mot Kroatien redan i den första minuten, efter en kaosartad situation inne i straffområdet. Efter tre och en halv minut kvitterade sedan Kroatien till 1-1, efter att Danmark rensat bollen i huvudet på Anders Christensen varpå Mario Mandzukic kunde näta från nära håll.

- Maximalt flyt för Kroatien att bollen kom till honom (Mandzukic), säger experten Alexander Axén i TV4:s studio.

Enligt statistikföretaget Gracenote innebar starten på matchen ett VM-rekord. Aldrig tidigare har båda lagen i en match gjort mål så snabbt.

Det tidigare rekordet låg på 3,47 minuter från VM 2014, enligt ESPN. Då stod det 1-1 mellan Argentina och Nigeria.

Kroatien vann mot Danmark, efter att matchen gått till straffläggning.

Publicerad 2018-07-01 kl 20:55