TV: Serbien vann i premiären - Kolarovs drömfrispark sänkte Costa Rica

Fotbolls-VM 2022

Serbien slog Costa Rica med 1-0 - efter en drömfrispark från Aleksandar Kolarov.
- Ett utomordentligt vackert mål, säger kommentator Åke Unger i TV4:s sändning.

Se Kolarovs drömmål i spelaren ovan. TV4

I Brasilien-VM 2014 var Costa Rica en straffläggningsvinst mot Holland från en semifinalplats. Detta efter att man slagit Grekland i åttondelsfinalen och tagit hem förstaplatsen i en grupp som innehöll England, Uruguay och Italien.

I Serbien återfanns underbarnet, tillika nyckelspelaren, Sergej Milinković-Savić på mittfältet.

Costa Rica inledde matchen bäst och utnyttjade sitt snabba omställningsspel. Redan i den tredje matchminuten kom man fram till ett friläge, men Serbiens Stojkovic kunde parera till hörna. Bara minuter senare fick Costa Rica-försvararen Giancarlo González en ypperlig chans att ge sitt lag ledningen - men hans nickavslut seglade högt över.

Serbien växte in i matchen och närmast var just Milinković-Savić men hans skott räddades av Keylor Navas. I avslutningen av första halvlek stod Milinković-Savić för matchens prestation, men underbarnets cykelspark vinkades av för offside.

Matchens dittills bästa målchans fick Aleksandar Mitrovic, men även hans friläge kunde Navas ta hand om.

Sen kom då målet som bröt dödläget.

Aleksandar Kolarov sköt in en frispark från långt håll som gav Serbien ledningen.

- Det är ett alldeles strålande mål - det är ett utomordentligt vackert mål, säger TV4:s expertkommentator Åke Unger.

Senare i kväll spelar gruppens två andra lag, Brasilien och Schweiz, mot varandra.

Startelvorna:

Costa Rica: Navas - Calvo, Acosta, Gonzales, Duarte, Gamboa - Ruiz, Borges, Guzman, Venegas - Urena

Serbien: Stojkovic - Kolarov, Tosic, Milenkovic, Ivanovic - Milivojevic, Matic - Ljalic, Milinkovic-Savic, Tadic - Mitrovic

Publicerad 2018-06-17 kl 15:54