TV: Stjärnan i tårar efter det röda kortet - Japan premiärvann mot fräckt Colombia

Fotbolls-VM 2022

Japan tog en viktig 2-1-seger i VM-premiären mot Colombia.
Detta efter att en tårögd Carlos Sanchez tagit ett rött kort och domaren pekat på straffpunkten i matchens inledning.

I Colombias startelva återfanns VM-debuterande Radamel Falcao, Scudetto-vinnande Juan Cuadrado och Arsenals David Ospina. VM 2014:s stora hjälte James Rodríguez fick inleda på bänken efter den vadskada han dragits med på senare tid.

Japans startelva innehöll Shinji Kagawa, Maya Yoshida och Yuto Nagatomo.

Colombias matchplan var glasklar: Vinn kampen på det centrala mittfältet, utnyttja det vindsnabba kantspelet och mata spjutspetsen Falcao med inspel in i boxen.

Men saker och ting skulle snart ta en helomvändning.

För redan i den tredje matchminuten fick Japan iväg ett skott från utanför straffområdet – ett avslut som Carlos Sanchez bestämde sig att stoppa med armen.

Rött kort för Sanchez, som lämnade planen i tårar, och straff till Japan.

Storstjärnan Kagawa placerade iskallt in ledningsmålet för Japan, men Colombia såg ännu inte ut att vara ett slaget gäng.

Firma Cuadrado-Falcao skapade målchans efter målchans – kanske bör Falcao ha kvitterat från nära håll i den tionde minuten – men Kawashima i Japan-målet höll tätt. Att Cuadrado, bara minuter senare, fick lämna planen var lika delar oväntat som dumdristigt.

Men Colombias kvittering skulle komma; Juan Quintero stod för en makalös frispark som gick under den japanska muren, som gav Colombia nytt hopp i kampen om att inte halka alltför långt efter i gruppen.

Ju längre matchen led desto mer började det röda kortet ta ut sin rätt – för Japan och Colombia. Colombia sjönk allt djupare och Japan tog över initiativet i speluppbyggnaden.

Colombia fick visserligen en dos entusiasm i samband med att Rodriguez väl byttes in i mitten av den andra halvleken. Men sen kom det ack så förödande målet.

Yuya Osaka, som senare utsågs till matchens spelare av Fifa, nådde högst på en hörna och nickade in 2-1 till Japan i den 73:e matchminuten. Resultatet stod sig matchen ut och Japan säkrade en viktig trepoängare i jakten på avancemang från gruppen.

Senare i kväll spelar gruppens två andra deltagare, Polen och Senegal, mot varandra.

Colombia: Ospina; Arias, Murillo, Davinson Sanchez, Mojica, Carlos Sanchez, Lerma, Cuadrado, Quintero, Izquierdo, Falcao

Japan: Kawashima, Hiroki Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo, Hasebe, Shibasaki, Haraguchi, Kagawa, Inui, Osako.