TV: Suarez historisk när Uruguay blev klart för VM-åttondel

Fotbolls-VM 2022

Luis Suarez sänkte Saudiarabien och sköt Uruguay till VM-åttondel.
Då blev han ende uruguayan att måla i tre olika VM-turneringar.

Uruguay besegrade i premiären Egypten med 1-0 efter nickmål av mittbacken Jose Gimenez, som nådde högst på en frispark utifrån. Landslaget behövde därmed en seger mot Saudiarabien för att bli klart för slutspel, då motståndaren föll i premiären mot Ryssland, samtidigt som Egypten står på noll poäng efter två matcher.

Men det var långt ifrån en rivstart från Uruguays sida för att ta ledningen i matchen. Uruguay låg långt ner i planen och försökte främst att gå framåt genom omställningar. I den 23:e minuten fick laget däremot utdelning efter hörna. Luis Suarez dök upp vid bortre stolpen och gav laget ledningen till 1-0.

Barcelona-anfallaren blev, i och med målet, historisk som ende uruguayan att bli målskytt i tre olika världsmästerskap och den här gången blev målet extra betydelsefullt.

Uruguay höll i andra halvlek undan för Saudiarabien och spelade ut matchen till seger med 1-0. Det innebär att laget nu är klart för åttondelsfinal och i nästa omgång spelar mot Ryssland om att knipa förstaplatsen i grupp A.

Se målet i spelaren ovan.

Uruguay: Muslera - Varela, Giménez, Godín, Cáceres - Sánchez, Bentancur, Vecino, C. Rodríguez - Cavani, Suárez.

Saudiarabien: Al-Owais - Hawsawi, Al-Bulayhi, Al-Burayk, Al-Shahrani - Al-Faraj, Bahbir, Ateef, Al-Jassam - Al-Dawsari, Al-Muwallad.