Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
27v

Tyske mittfältaren buades ut - av egna hemmapubliken: "Det hjälper ingen"

Foto: Bildbyrån

Ilkay Gündogan är inte populär i hemlandet Tyskland efter att ha ställt upp på bild med Turkiets president.
I gårdagens genrep inför VM buades han ut av den egna hemmapubliken i Leverkusen.
- Att en landslagsspelare buas ut på ett sådant sätt hjälper inte någon, säger Tysklands  förbundskapten Joachim Löw till ARD enligt Bild.

Mesut Özil och Ilkay Gündogan har båda turkisk bakgrund, men spelar för det tyska landslaget. I mitten av maj var Özil och Gündogan, tillsammans med Cenk Tosun, som representerar Turkiet, på middag med Turkiets kontroversielle president Recep Tayyip Erdogan i London. Spelarna gav honom klubbtröjor med sina namn. I Gündogans fall med texten ”Till min ärade president”.

Bilderna på spelarna och presidenten fick stor uppmärksamhet i Tyskland och ledde bland annat till att tyska fotbollförbundets president reagerade starkt på twitter. Gündogan försvarade sig genom att beskriva det hela som en "artighetsgest".

När Tyskland i går spelade sin sista träningsmatch inför sommarens VM genom att ta emot Saudiarabien i Leverkusen buades Gündogan ut av den tyska publiken när han rörde bollen på grund av incidenten med Erdogan.

- Att en landslagsspelare buas ut på ett sådant sätt hjälper inte någon. Vad borde Ilkay göra nu? Han tog en bild, okej, men han har pratat om det med media och understrukit sitt stöd för tyska värderingar, säger Tysklands förbundskapten Joachim Löw till ARD enligt Bild.

Tyskland vann matchen med 2-1. Özil spelade inte matchen på grund av en mindre knäskada.

Tyskland möter i VM Mexiko, Sverige och Sydkorea.

Publicerad 2018-06-09 kl 08:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons