Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018

Uppgifter: Efter dopingskandalen - VM-basen avgår från sin förbundspost

Foto: Bildbyrån

Vitalij Mutko hålls ansvarig för den gigantiska ryska dopingskandalen som avslöjats.
Nu uppger den ryska tidningen Gazeta att Mutko, som även är ansvarig för VM, kommer att avgå från sin post som ordförande i Rysslands fotbollsförbund.

Antidopingorganisationen Wada avslöjade i McLaren-rapporten en enorm mörkläggning av positiva ryska dopingprov. Rapporten har visat en systematisk och statsstödd doping i Ryssland. Utredningen har bland annat lett till att Ryssland inte tillåts tävla i kommande vinter-OS i Sydkorea. Vice premiärministern Vitalij Mutko hålls ansvarig för den systematiska dopingen och IOK har stängt av honom från OS för all framtid. Mutko är även ansvarig för fotbolls-VM i Ryssland nästa år, via sin post som ordförande för VM:s organisationskommitté och Rysslands fotbollsförbund. Fifa har tidigare sagt att IOK:s avstängning inte kommer att påverka planerna för VM 2018.

Men nu kan skandalen få stor påverkan på rysk fotboll, och även på VM. Enligt tidningen Gazeta, som flera ryska medier hakar på, så kommer Mutko att avgå från sin post inom det ryska förbundet - och därmed även sina VM-uppdrag. Enligt tidningen så ska Fifa ha satt press på 59-åringen efter dopingskandalen.

Mutko ska enligt uppgifterna meddela sin avgång på ett möte för det ryska förbundets exekutivkommitté nästa vecka, den 26 december.

SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson har tidigare försäkrat för Fotbollskanalen att man kommer att kräva svar om Mutko från Fifa.

Publicerad 2017-12-21 kl 20:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons