Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
31v

Trumps övertalningskampanj - skickat brev till Fifa

Foto: Bildbyrån

USA:s Donald Trump har försäkrat Fifa att dagens inreseförbud inte kommer att vara ett problem.

USA, Mexiko och Kanada slåss mot Marocko om att arrangera VM 2026.
Enligt NY Times har USA:s president Donald Trump skickat flera brev till Fifa i ett försök att övertyga fotbollsorganet.

Under 2017 godkände Högsta domstolen i USA president Donald Trumps inreseförbud från sex länder: Somalia, Libyen, Tchad, Jemen, Syrien och Iran.

Så i samband med att USA, tillsammans med Mexiko och Kanada, ansökte om att stå värd för fotbolls-VM 2026, kom frågan på tal.

Hur resonerar Fifa i frågan? Vad står USA i frågan om, låt oss säga, Iran, som är med i årets VM, kvalificerar sig?

NY Times har tagit del av tre brev som landets president Donald Trump har skickat till Fifas ordförande Gianni Infantino under våren.

"Var och varenda brev är en del av en längre, tidigare dold, övertalningskampanj från USA:s regering. Breven innehåller detaljerad information om att utländska lag, domare, även supportrar, inte kommer att begränsas om deras lag kvalificerar sig för VM 2026. Breven var till för att försäkra personerna som kommer att rösta att Trumps, annars så hårda, inställning i visumfrågan inte gäller under ett potentiellt världsmästerskap", skriver NY Times.

Trump refererar till tidigare stora evenemang som USA har stått värdland för - flertal Olympiska spel och VM 1994 - och betonar att "USA kommer vara lika öppet och festligt" som tidigare.

Utöver den nordamerikanska koalitionen är Marocko med och tävlar om värdskapet, en omröstning som tar plats på onsdag i Moskva. VM 2026 är unikt på många sätt, inte minst för att det är första gången 48 lag, inte 32 lag som i dag, kommer att delta.

Publicerad 2018-06-12 kl 13:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons