Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
36v

Väntade målvaktstrion till VM: "Bra att inte röra om för mycket"

Foto: Bildbyrån.

Janne Andersson tog den förväntade målvaktstrion till VM.
Karl-Johan Johnsson tror att det finns en styrka i det. 
- Det är väl bra att inte röra om för mycket i grytan, säger han till Fotbollskanalen. 

Sveriges förbundskapten Janne Andersson satsade under VM-kvalet på tre målvakter - förstemålvakten Robin Olsen och Guingamps Karl-Johan Johnsson och Swanseas Kristoffer Nordfeldt. När han i kväll presenterade truppen, så fanns också alla tre med på listan över målvakterna, som får chansen att följa med landslaget till Ryssland. 

- Det är trevligt såklart, jag har ju gått och väntat på det lite grann, så det är kul, jäkligt skoj, säger Johnsson till Fotbollskanalen. 

För Johnssons del blir det första mästerskapet med landslaget. 

- Det är klart att det kommer bli sjukt stort, mäktigt. Man har inget att jämföra med sedan innan, man har ju sett det på tv och att det är sjuk stämning runt omkring, en fotbollsfest i ett antal veckor. Det är bara att njuta så länge man är där och suga åt sig alla intryck, säger han. 

Han var däremot inte orolig över att inte få åka med till Ryssland. 

- Nej, inte sådär. Det kan jag väl inte säga att jag varit. Det är väl mer att man varit orolig över att bli skadad eller något sådant att man inte skulla kunna vara med. För egen del tycker jag att det gått bra den här säsongen och jag har spelat varenda minut i ligan, så om jag inte hade blivit uttagen, så hade jag blivit mer chockad, säger han. 

- Man ska dock aldrig säga aldrig. Jag vill ha det svart på vitt innan man kan känna sig bekväm med det. Nu är det så, vilket är gött, fortsätter han. 

Vilka har du sett som de största konkurrenterna om målvaktsplatserna?
- Det är väl kanske Dahlberg (Pontus) om de velat ta in någon ny för framtiden för att vara med och se och lära. Dahlin (Johan) har också varit med sedan innan och spelar i Malmö. Sedan har vi också Hopf i Turkiet, men han har ju inte varit med något. De har nog gått ganska hårt på oss tre och sedan vet man inte hur tankarna gått om vi hade skadat oss vilken back up som finns eller sådär. Jag har dock inte en aning vem det är, säger han. 

Johnsson tror snarare att det kan vara en fördel att satsa på samma målvakter som varit med i landslaget tidigare under kvalet. 

- Man lär känna varandra och vet hur man fungerar som både fotbollsspelare och människor. Det är klart att det är ganska viktigt. Vi pushar även varandra bra på träningar också, så det är väl bra att inte röra om för mycket i grytan, säger han. 

Hur ser du på dina chanser att få speltid i VM?
- Jag vet inte riktigt. Om man ändå är med i ett VM, så är det ju klart att man vill spela. Robin (Olsen) har dock stått i matcherna innan och lär förmodligen spela dem två matcherna innan vi åker dit, samtidigt som de har någon match kvar i ligan, så han kanske är redo att spela någon match där också, säger han. 

- Jag vet också själv att om man varit borta från fotbollen ett tag, men ändå har rutinen, så behövs det inte så mycket för att hitta tillbaka till formen och sådär. Det har jag i varje fall känt för egen del. Det tar inte lika lång tid som det gjorde innan. Då hade man ju spaghetti-armar i en vecka innan man kunde greppa bollen. Det kommer lite med åren. Sedan vet jag inte hur det sett ut träningsmässigt för honom. Han har kanske kört på en del under den senaste veckan, så han har väl ändå hyfsad känsla och tror på sig själv, fortsätter han. 

Publicerad 2018-05-15 kl 20:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons