Gündogan riktar kritik mot medspelare efter fiaskot: "Alla ville inte ha bollen"

Tyskland förlorade överraskande sin VM-premiär mot Japan med 2-1.

3:15

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Tyskland-Japan i spelaren ovan.

Tyskland förlorade överraskande sin VM-premiär med 2-1 mot Japan. Ilkay Gündogan gav 2014-års vinnare av turneringen en 1-0-ledning på straff i den första halvleken, men i den andra halvleken vände Japan genom inhopparna Ritsu Doan och Takuma Asano för att sedan vinna med 2-1.

Efter matchen har "Die Mannschaft" fått motta stor kritik av såväl tysk som internationell media.

"Allt är för försiktigt, för snällt, för monotont", sa Sky Sports-experten Dietmar Hamann.

Tidigare storspelaren Bastian Schweinsteiger stämde in:

"Den här förlusten visar var vi står. Det är ingen slump".

Men de är inte ensamma, det tyska landslaget delar besvikelsen. I alla fall 1-0-skytten Gündogan som gick hårt åt sina medspelare i en intervju efter förlusten.

- Det kändes inte som att alla ville ha bollen, säger Gündogan riktat mot sina lagkamrater enligt den tyska tidningen Bild.

Nu väntar måstematch för Tyskland mot Spanien på söndag. Avspark är 20.00.

Publicerad 2022-11-24 kl 09:54