Kroatien skickade ut Kanada ur VM: "Fotbollslektion"

3:02

Avbryt
Försök igen

På söndagen drabbade Kanada, som föll i sin premiär mot Belgien, samman med Kroatien, som kryssade mot Marocko i den första gruppspelsomgången.

Kanada tog ledningen av bara farten. Efter 67 sekunder knoppade stjärnan Alphonso Davies, som brände en straff i premiären, in ett inlägg. Målet var Kanadas första någonsin i herr-VM-sammanhang.

- Ett fantastiskt mål, sa BBC-kommentatorn Steve Wilson.

Kroatien hade en boll i mål efter 25 minuter och det var Andrej Kramaric som hittade nätet. Men det dömdes bort för offside.

Kramaric skulle dock få sin revansch. Med tio minuter kvar till paus fick den djupledslöpande Hoffenheim-strikern en passning inne i straffområdet och därifrån dundrade han in kvitteringen.

- Läckert spelat. Perisic med den omvända passningen och Kramaric sätter dit den i det bortre hörnet. Det är ett briljant avslut, sa den förre engelske landslagsspelaren Martin Keown i BBC.

Precis före halvtid fullbordade Kroatien sin vändning. Marko Livaja smällde in 2-1 med ett skott precis utanför straffområdet.

- Helt fantastiskt spelat. Fem eller sex passningar och ett briljant avslut. Det är Kroatiens dna hela vägen. Det finns inget substitut för kvalitet. Kroatien har varit hänsynslöst, sa Keown.

Precis efter halvtid hade Kanadas Jonathan Osorio ett giftigt avslut som gick precis utanför målramen.

Men det var Kroatien som utökade sin ledning. Andrej Kramaric tog emot ett inlägg i den 70:e minuten och kunde sedan enkelt placera in 3-1.

- Briljant avslut från Kramaric, sa förre engelske landslagsspelaren Matthew Upson i BBC.

Keown igen:

- Kroatien har gett Kanada lite av en lektion. De har visat kvalitet i överflöd i kväll.

Matchen slutade 4-1 efter att Mislav Orsic frispelat Lovro Majer i slutminuterna.

Resultatet innebär att Kanadas VM-äventyr redan är över. Kroatien toppar gruppen på samma poäng, fyra, som Marocko. Kroaterna ställs mot Belgien, som har spelat ihop tre poäng, i den sista gruppspelsomgången. Kanada möter Marocko.

KanadaBorjan - Laryea, Johnston, Vitoria, Miller, Davies - Buchanan, Hutchinson, Eustáquio, Larin - David.

KroatienLivaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovacić - Kramarić, Livaja, Perišić.

Publicerad 2022-11-27 kl 18:56