Richarlison stod för två fullträffar, varav ett konstmål, i 2-0-segern.

Höjdpunkter: Brasilien spelade ut Serbien
0:28
Raphinha bränner jätteläge
0:59
Vinicius Junior nära - skjuter utanför mål

Brasilien ställdes under torsdagskvällen mot Serbien i den första gruppspelsomgången i Qatar-VM. Brasilien anses vara en av de stora favoriterna till att vinna VM, men skapade inte speciellt många chanser i första halvan av matchen.

Real Madrid-stjärnan Vinicius Junior var i slutet av första halvlek närmast, men sköt tätt utanför mål och därmed slutade första halvlek 0-0.

Bara sekunder in i andra halvlek fick Brasilien ett jätteläge för 1-0. Serbiens målvakt Vanja Milinković-Savić passade bollen till en lagkamrat utanför eget straffområdet, som hade Raphinha i ryggen och tappade bollen till brassen, som sedan kom fri. Då räddade Milinković-Savić upp sitt misstag och avvärjde målchansen.

- Uppspelet är en total katastrof. Samtidigt måste Raphinha göra det bättre, då det är ett för dåligt avslut, sa C Mores expert Hasse Backe i sändningen.

Lite senare var Brasilien nära igen, men då prickade Alex Sandro stolpen. Utdelningen skulle i stället komma i den 62:a minuten, då Richarlison satte en retur i nät till 1-0.

Richarlison nöjde sig heller inte med det och utökade elva minuter senare till 2-0 med en konstspark. Brassen kickade upp bollen till sig själv och slog sedan in kulan i mål.

- Det är vackert. Det är skapligt läckert att se första-touchen, som han bjuder på, då han lyfter upp den, sedan snurrar runt och får till en jättevolley. Ett vackert nummer, fulländad balans, sa Hasse Backe.

Kort efter målet åkte Neymar på en smäll mot sin ena fotled, och blev sedan utbytt, vilket var lite oroande bilder för brasilianska supportrar, då han sedan syntes i tårar på bänken.

- Han stukade höger fotled. Vi har inte hunnit göra en fullständig bedömning än, men fotleden är redan lite svullen. Det gäller att avvakta första dygnet och sedan får vi se hur han reagerar. Nu är det bara en fråga om lugn och tålamod, säger lagläkaren Rodrigo Lasmar till brasilianska Radio Itatiaia enligt RMC Sport.

Brasilien hade chanser för fler mål, men fick vara nöjt med två och vann i slutändan med 2-0. Den femfaldiga världsmästaren ställs på måndag mot Schweiz, medan Serbien möter Kamerun samma dag i VM-gruppspelet.

Brasilien: Alisson - Danilo, Silva, Marquinhos, Sandro - Paqueta, Casemiro - Raphinha, Neymar, Vinicius Junior - Richarlison.

Serbien: Milinković-Savić - Pavlolic, Veljkovic, Milenkovic - Zivkovic, Milinković-Savić, Gudelj, Mladenovic - Lukic - Mitrovic, Tadiuc.