Efteråt tycker Luis Suarez att Uruguay borde fått två straffar.

Höjdpunkter: Segern mot Ghana räckte inte - Uruguay utslaget
1:36
Uruguay dubblar ledningen
1:23
Uruguay tar ledningen mot Ghana

Portugal var inför kvällens sista gruppspelsomgång redan klart för åttondelsfinal i Qatar-VM, medan Ghana och Uruguay, samt Sydkorea, gjorde upp om den andra slutspelsplatsen i mästerskapet. Det var på förhand en uppmärksammad match mellan Ghana och Uruguay, då Uruguay slog ut just Ghana efter straffar i kvartsfinalen i VM 2010 i Sydafrika.

Ghana inledde den här kvällen starkt och fick en bra chans i den 16:e minuten för 1-0, då succéspelaren Mohammed Kudus föll i en duell med målvakten Sergio Rochet i straffområdet, och fick med sig en straff efter VAR-granskning. Andre Ayew klev sedan fram till straffpunkten, och fick se Rochet avvärja möjligheten.

Kort efter det fick Darwin Nunez en bra möjlighet, men fick inte fira, och i stället höll sig Giorgian De Arrascaeta framme lite senare och tryckte in 1-0 och 2-0. Det var Flamengo-ytterns nionde och tionde landslagsmål i karriären.

Uruguay kontrollerade matchen i andra halvlek och släppte inte till speciellt många farliga målchanser. Antoine Semenyo kom fram i ett bra läge i den 79:e minuten för Ghana, men sköt tätt utanför mål. Det var helt enkelt inte Ghanas kväll.

Uruguay såg länge ut att vara på väg vidare till åttondelsfinal, men på annat håll i Qatar tog Sydkorea ledningen mot Portugal sent, och därmed räckte det inte för Uruguay med 2-0-seger mot Ghana. Uruguay behövde göra ett mål till för att gå vidare, och i slutet ropade Edinson Cavani på straff, men blev nekad precis som Darwin Nunez tidigare i matchen, och därmed slutade Uruguay trea i gruppen.

- Jag tycker att vi hade flera chanser för ett tredje mål. I 80 minuter var vi vidare, och vi hade många chanser i straffområdet, men i slutändan var det inte möjligt, säger Uruguays förbundskapten Diego Alonso under presskonferensen.

Uruguay slutade på fyra poäng, precis som tvåan Sydkorea, men med färre gjorda mål, då båda landslagen gick i mål på samma målskillnad. Inför kvällens omgång var Sydkorea lite uträknat, men gick alltså ändå vidare till slutspel efter seger mot Portugal.

Vid sidan av planen syntes forwardsprofilen Luis Suarez i tårar. När han möter media är han både känslosam och kritisk mot domarteamet, i matchen, och Fifa.

- Jag tycker att det var straff för Cavani, då de bröt hans väg, och Darwins var också tydlig. Det är inte ursäkter, men det händer otroliga saker i ett VM. Det här måste Fifa förklara bättre, säger Suarez enligt ESPN och fortsätter:

- Efter matchen ville jag krama mina barn och då kom folk från Fifa och sa nej till det. Samtidigt har jag sett franska spelare med deras barn på planen. Jag frågade varför, och det är för att vi är Uruguay. Det är Fifa.

I år är det första gången på 16 år som Uruguay missar åttondelsfinal i ett VM. Under 2006 var landslaget inte med och deltog i VM i Tyskland.

Ghana: Ati-Zigi - Seidu, Amartey, Salisu, Baba - Partey, Abdul Samed - Williams, Ayew, Ayew - Kudus.

Uruguay: Rochet - Varela, Gimenez, Coates, Olivera - Pellistri, Valverde, Bentancur, De Arrascaeta - Suarez, Nunez.