Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KOLLEN
29v

Efter blytunga avbräcken: "Hur ska Sydkoreas startelva mot Sverige se ut?"

Foto: Bildbyrån

Tunga skador på Kwon Chang-hoon och Lee Keun-ho ställer till problem.
Här är veckans sydkoreanska VM-koll.

STJÄRNORNA
Kwon Chang-hoon, Sydkoreas motsvarighet till Sveriges Emil Forsberg, missar alltså VM efter en allvarlig skada på hälsenan. Oturen var framme med endast kvarten kvar på säsongen. Det finns trovärdiga uppgifter som gör gällande att det sydkoreanska förbundet gjort sitt yttersta för att Dijon skulle ha vilat Kwon i sista omgången.

Hwang Hee-chan spelade inte i sista omgången med sitt Salzburg på grund av en lårskada. Det finns ännu inga uppgifter på hur länge Hwang behöver vila. Hwang förväntas spela från start mot Sverige den 18:e juni.

SKADELÄGET
Även Lee Keun-ho missar alltså VM efter att ha skadat sig i helgens ligaspel. Lee har gjort 84 A-landskamper och förväntades vara en viktig pjäs i Shin Tae-yons lagbygge nu när Kwon inte var tillgänglig.

Koo Ja-cheol och Kim Jin-su är fortfarande inte helt återställda. Det förväntas komma ett avgörande beslut i denna vecka kring vänsterbacken Kim Jin-sus VM-status.

Underbarnet Lee Seung-woo, som var en av överraskningarna i bruttotruppen, var inte tillgänglig i helgens sista omgång av Serie A på grund av skada.

UTROPSTECKNET
Lee Jae-sung, förra säsongens MVP hemma i K-League 1, har nätat i två raka matcher för sitt Jeonbuk. Lee, som tagit plats i säsongens elva i K-League 1 tre säsonger i rad, förväntas spela en viktig offensiv roll i Sydkoreas lag i sommar. 

FRÅGETECKNET
Lee Chung-yong spelade totalt 135 minuter i Premier League i år, kommer han att hålla för spel i VM? Lee Seung-woo född 1998 har gjort totalt en professionell match från start, kommer han hålla för spel i VM? Med alla skador som Sydkorea har haft seglar nu dessa två spelare upp som alternativ, till och med för startelvan. Två spelare som för några veckor sedan få hade trott att de skulle ta plats i VM truppen.

SNACKISEN
Hur kommer startelvan mot Sverige se ut? Med så många spelare borta och osäkra vet nog inte ens förbundskaptenen hur han ska formera sitt lag. Shin Tae-yong har i en intervju sagt att 4-4-2 var plan A men att han nu börjat tänka om.

Så här skulle en premiärelva mot Sverige kunna se ut:

4-4-2: Kim Seung-gyu; Lee Yong, Jang Hyun-soo, Kim Young-gwon, Kim Jin-su; Lee Chung-yong, Jung Woo-young, Ki Sung-yueng, Lee Jae-sung; Son Heung-min, Kim Shin-wook.

Eller kanske så här, 4-3-3: Kim Seung-gyu; Lee Yong, Jang Hyun-soo, Kim Young-gwon, Kim Jin-su; Park Joo-ho, Ki Sung-yueng, Koo Ja-cheol; Lee Jae-sung, Son Heung-min, Hwang Hee-chan.

Publicerad 2018-05-22 kl 14:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons