Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KOLLEN
35v

"Han är Sydkoreas joker i VM-truppen"

Foto: Bildbyrån.

VM närmar sig med stormsteg.
Här är VM-kollen för det sydkoreanska landslaget.

STJÄRNORNA
Son Heung-min avslutade Premier League säsongen med tolv raka matcher utan att göra mål. Son spelade från start i förra veckan mot Newcastle men fick endast en kort inhopp i helgen i 5-4 matchen mot Leicester.

Ki Sung-yong spelade 90 minuter i förra veckan borta mot Southampton men var inte med i truppen nu i helgen. Ki tros ha spelat sin sista match för Swansea.

Hwang Hee-chan fick dryga halvtimman när hans Salzburg förlorade cupfinalen i Österrike mot Sturm Graz efter förlängning. 

Kwon Chang-hoon gör en fantastisk avslutning på Ligue 1 säsongen. Sydkoreanen nätade i helgen igen och har därmed gjort mål i fem av de senaste sju ligamatcherna. En omgång återstår av Ligue 1. Kwon blev i förra veckan endast sjätte sydkoreanske spelare som nått tvåsiffrigt gjorda mål under en och samma ligasäsong ute i Europa.

SKADELÄGET
Koo Ja-cheol kommer missa resten av säsongen med en knäskada. Han kommer förmodligen inte vara tillbaka i full träning på ytterligare en vecka eller två.

Kim Jin-su ordinarie vänsterback i Jeonbuk och i landslaget närmar sig fotbollsträning efter sin skada som hållit honom borta från spel sedan den 24 mars. Försvararen bör hinna till Sverige matchen i hyfsad form men ändå ett litet frågetecken på hans medverkan.

UTROPSTECKNET
Moon Seon-min är Sydkoreas joker i den 28-manna trupp som presenterats. 25-åringen som gjort fyra säsonger i Östersund och två i Djurgården hade aldrig tidigare blivit uttagen i A-landslaget. Nu känns det som att ett inhopp mot Sverige ligger väldigt nära till hands.

Även 20-årige supertalangen Lee Seung-woo blev överraskande uttagen till VM truppen. Hellas Verona spelaren gjorde 14 matcher för Serie A klubben denna säsong och sitt första professionella mål borta mot Milan. Här har Sydkorea något spännande på gång.

FRÅGETECKNET
Var det verkligen rätt att peta Suk Hyun-jun från VM-truppen? Suk hade ett par svagare säsonger men studsade tillbaka i år i Ligue 1 och gjorde sex ligamål på 25 matcher med en omgång kvar att spela. Suk har stor internationell erfarenhet från klubb- och landslag och gjorde senast succé i landslaget under Sommar OS 2006. Kommer Shin Tae-yong få ångra sig att han lämnar Suk Hyun-jun Utanför laget?

SNACKISEN
Vilka ska spela för Sydkorea i backlinjen och blir det ens en fyrbackslinje? Hong Jeong-ho (tidigare FC Augsburg) som förväntades få spela från start nu när Kim Min-jae blivit skadad har petats helt ur truppen.

Jang Hyun-soo är i dagsläget den enda på förhand givna spelaren i backlinjen. Kim Jin-su hade också varit det ifall han inte hade varit skadad. Shin Tae-yong har tagit ut 12 backar i bruttotruppen och det speglar den stora osäkerhet han känner. De som är uttagna kommer verkligen få kämpa om det på hemmaplan innan det bär av mot Ryssland. Coach Shin antydde på presskonferensen i måndags att han funderar på 3/5-backslinje. Helt klart är att det kommer bli en spännande camp för alla.

Publicerad 2018-05-16 kl 16:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons