Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Juan Carlos Osorio är orolig över Chicharitos brist på speltid

Mexiko letar positiv vinkel på bänkade stjärnor

De mexikanska stjärnorna i europeiska klubbar får ingen speltid, det är dåligt för Mexiko. Eller? I Mexiko försöker man hitta något bra med bänkningarna.

STJÄRNORNA

Chicharito gjorde äntligen mål i helgen och blev poängräddare för West Ham. Hirving Lozano gick mållös från helgens match med PSV Eindhoven i upptakten av den holländska ligan. I Tyskland spelade Carlos Salcedo hela matchen för Eintracht Frankfurt när laget bortaslog Wolfsburg.

SKADELÄGET

I nuläget inga långvariga/allvarliga skador på landslagsspelarna. Bortsett Talavara som jag nämnde förra veckan.

UTROPSTECKNET

Matchen mot Bosnien närmar sig, den 31 januari i USA, och det blir ett bra test för förbundskapten Juan Carlos Osorio att se de spelare som är aktuella för VM. Ungefär tio spelare till VM lär komma från den mexikanska ligan. Osorio har i intervjuer sagt att han har en bruttolista på strax över 40 spelare som är aktuella för VM.

ANNONS

För några veckor sedan blev det klart att Fernando Corvera Blum skrivit på för Borussia Dortmund. 18-årige Blum kommer till en början att husera i U19-truppen, och blir den första mexikanen i Dortmund.

FRÅGETECKNET

Speltiden för spelarna i Europa. Osorio har talat flera gånger om att det är ett stort problem att Chicharito i West Ham, Héctor Moreno i Roma, Jiménez i Benfica samt killarna i Porto mfl får så lite speltid. Många av landslagsspelarna kommer att komma till VM med väldigt lite matchrytm i kroppen om det fortsätter såhär vilket givetvis är oroväckande. Man får leta efter positiva saker med situationen, som att skaderisken på spelarna minskar samt att de inte kommer ha förslitningsskador. En som nyligen lämnat Europa är Carlos Vela som bytt Real Sociedad mot Los Angeles Galaxy i MLS.

ANNONS

SNACKISEN

Mexikansk invasion. Precis som i Brasilien där Mexiko hade ett stort stöd på läktarna väntas det en stor tillströmmning av mexikanska fans även till Ryssland. FIFA meddelar att av samtliga drygt 2.3 miljoner som ansökt om VM-biljetter så är mexikanerna trea på listan över flest ansökningar. Värdlandet Ryssland toppar listan följt av Argentina. Topp tio-listan bakom Mexiko kompletteras av Peru, Brasilien, Colombia, USA, Spanien, Tyskland, Egypten och Kina. Stort intresse alltså från Latinamerika, vilket även kan förklara det stora antalet ansökningar från ej kvalificierade USA med deras stora latinamerikanska befolkning.

VM-KOLLEN

Varje vecka fram till VM-håller vi koll på lagen i Grupp H, Sverige, Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Vad är statusen i lagen, finns det några frågetecken och hur är formen på stjärnorna? Följ VM-kollen så får du veta allt du behöver om Sverige och deras VM-motståndare.

Publicerad 2018-01-23 kl 14:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto