Son tillbaka i målprotokollet för Tottenham

Son Heung-min tog sig i veckan tillbaka i målprotokollet för Tottenham.
Här är veckan som gått för det sydkoreanska landslaget.

STJÄRNORNA
Son Heung-min spelade 60 minuter i onsdags i Tottenhams returmöte mot Newport i FA-cupen. Sydkoreanen hade en assist till Lamelas 1-0 och bröt därmed sin svit på fyra raka matcher utan mål och assist. I helgen startade Son på nytt och spelade 69 minuter i den viktiga 1-0 segern mot Londonrivalen Arsenal.

SKADELÄGET
Suk Hyun-jun missade ytterligare två matcher och har nu missat en handfull raka matcher med sitt Troyes. Anfallaren har en fin säsong bakom sig och slåss i allra högsta grad om den sista forwardsplatsen i den sydkoreanska truppen.

UTROPSTECKNET
Det var snart två år sedan sist Ki Sung-yueng nätade i Premier League men i helgen var det dags igen. Mittfältaren blev stor matchhjälte när hans 1-0 mål också blev matchens enda mål. Swansea knep tre mycket viktiga poäng i bottenstriden och Ki Sung-yueng spelade 90 minuter. Ki blev utsedd till matchens bästa spelare av WhoScored som gav honom 7,8 i betyg.

FRÅGETECKNET
Lee Chung-yong tvingades kvar i Palace i sista stund innan transferfönstret stängde men i helgen fick han återigen sitta kvar på bänken i 90 minuter. Frågan är om inte Erdal Rakip, som nyligen plockats in, även han hamnar före i turordningen? Kommer Lee Chung-yong som bara spelat 110 Premier League-minuter under 2017/18 få spela någon fotboll under Roy Hodgsons ledning?

SNACKISEN
Under hela hösten pratades det om Guus Hiddink i Sydkorea. Både innan och efter att Uli Stielike fått sparken. Både innan och efter att Shin Tae-yong tillträdde. Hiddink spädde på alla spekulationer med att ställa sig till förfogande. Holländaren är nu så klart i Sydkorea under vinter-OS och då kunde han givetvis inte låta bli att dra på sig landslagsjackan, den sydkoreanska. Shin Tae-yong kan tills vidare känna sig trygg men han kommer garanterat bli påmind både en och två gånger till om hur det gick 2002 och vem som coachade Sydkorea till en semifinal i fotbolls-VM.

VM-KOLLEN

Varje vecka fram till VM-håller vi koll på lagen i Grupp H, Sverige, Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Vad är statusen i lagen, finns det några frågetecken och hur är formen på stjärnorna? Följ VM-kollen så får du veta allt du behöver om Sverige och deras VM-motståndare.

Publicerad 2018-02-13 kl 16:45