Stjärnan mållös igen - har inte målat på tio matcher

Fotbolls-VM 2022

Son Heung-min har lämnat planen mållös tio matcher i rad och i helgen fick han bara spela 25 minuter.
Här är veckans sydkoreanska VM-koll.

STJÄRNORNA
Son Heung-min har nu tio raka matcher utan nätkänning. I helgen blev det bara knappa 25 minuter speltid och 1-0 förlust för Tottenham borta mot West Brom.

Ki Sung-yong spelade 77 minuter när Swansea åkte på en tung förlust borta mot Bournemouth.

Hwang Hee-chan spelade i helgen 69 minuter för Salzburg och gjorde ett mål i 4-1 segern mot Sturm Graz. I torsdags fick Hwang hoppa in efter 69 minuter i Europa League mötet mot Marseille. Salzburg slogs ut snöpligt efter förlängning.

SKADELÄGET
Kim Min-jae ordinarie mittback i Jeonbuk och landslaget skadade sig i förra veckan i ligamatchen mot Daegu. Hans medverkan i VM är just nu högst osäker.

Koo Ja-cheol kommer missa resten av säsongen med en knäskada. Han kommer förmodligen inte vara tillbaka i full träning på ett par veckor.

Kim Jin-su ordinarie vänsterback i Jeonbuk och i landslaget närmar sig fotbollsträning efter sin skada som hållit honom borta från spel sedan 24:e mars.

Hong Jeong-ho var äntligen tillbaka i matchtruppen i helgen efter att ha missat sju raka matcher.

UTROPSTECKNET
Vilken vecka det varit för de Sydkoreanska spelarna ute i Europa! Kwon Chang-hoon (Dijon), Hwang Hee-chan (Salzburg), Ji Dong-won (Darmstadt 98), Park Yi-young (St Pauli), Lee Seung-woo (Verona), Lee Kang-in (Valencia B) gjorde alla mål för sina klubblag. Kwon som gjorde sitt tionde ligamål för säsongen i Ligue 1 blev endast sjätte sydkoreanske spelare som nått tvåsiffrigt under en och samma ligasäsong ute i Europa.

De tidigare fem var Cha Bum-kun, Seol Ki-hyeon, Park Chu-young, Son Heung-min och Hwang Hee-chan.

FRÅGETECKNET
Som om det inte var oroligt nog i backlinjen så är det nu ett stort frågetecken för Kim Min-jaes deltagande. Även om Kim skulle hinna bli frisk till VM känns det ändå osannolikt att han hinner bli spelklar och komma i matchform till Sverige matchen den 18:e juni. Ersättare? Jang-Hyun-soo ligger närmast till hands men anfallaren Kim Shin-wook hoppade in och spelade på hans plats senast i klubblaget.

SNACKISEN
Lee Dong-gook får VM nobben. Sydkoreas förbundskapten Shin Tae-yong sade i veckan som gick att 39-årige Lee Dong-gook inte kommer tas ut till VM truppen. Lee Dong-gook är alla tiders meste målskytt hemma i K-League 1 och fjärde bästa målskytt i landslaget med sina 33 mål. Jeonbuk anfallaren har gjort 105 landskamper varav den senaste var i den helt avgörande VM-kval matchen borta mot Uzbekistan.

Publicerad 2018-05-08 kl 11:45