Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KOLLEN
35v

Sveriges frågetecken: "Situationen är klurig"

Foto: Bildbyrån.

Nu har förbundskapten Janne Andersson presenterat Sveriges VM-trupp.
Här är veckan som gått för det svenska landslaget.

STJÄRNORNA
Som vanligt in och ut i laget för Victor Nilsson Lindelöf, som spelade mot West Ham men satt på bänken mot Watford. Emil Forsberg var avstängd i sista Bundesliga-omgången. Marcus Berg blev mållös (i tung förlust i asiatiska Champions League) i klubblaget för första gången sedan i mars. Andreas Granqvist var inblandad i Krasnodars mål mot Rubin, i sitt sista framträdande för den ryska klubben. Hyllades av fansen och klubben, som klippt in hans tröja i gräsmattan.

SKADELÄGET
Nu är det klart att Jakob Johanssons knäskada stoppar honom från VM och även forwarden Christoffer Nyman missar ju mästerskapet på grund av skada. Målvakten Robin Olsen var med i FCK:s trupp senast och säger sig vara redo för turneringen i Ryssland - och Bologna-mittbacken Filip Helander gjorde comeback i helgen.

UTROPSTECKNET
Zlatan Ibrahimovic har använt VM-snacket runt honom till att hajpa sitt eget varumärke och de sponsoruppgörelser han har, men i samband med trupputtagningen var LA Galaxy-forwarden helt tyst på sociala medier. 36-åringen klarade, oväntat nog, av att inte ge sig in i cirkusen runt landslaget den här gången. Så klart blev det lite snack om stjärnan ändå men det stod förbundskapten Janne Andersson, som tycker Zlatans påhitt varit roliga, för.

FRÅGETECKNET
Albin Ekdal. Hur mycket kommer nyckelmittfältaren kunna spela i VM? Förbundskapten Janne Andersson är själv inne på att situationen är klurig och oviss. Dessutom finns spelare som Ola Toivonen och Jimmy Durmaz i truppen och de har fått väldigt lite speltid under våren. Hur ska de byggas upp så att de kan prestera över flera matcher i ett mästerskap?

SNACKISEN
Presentationen av VM-truppen, så klart. Och där blev snackisen att det inte riktigt fanns någon snackis, mer än att Ken Sema ratades och Janne Andersson istället valde att satsa på Marcus Rohdén. Jiloan Hamad är inte heller han med i truppen, vilket fick lagkamraten Serge-Junior Martinsson Ngouali att gå i taket på Twitter. En trupputtagning till VM berör alltid, vilket den ska göra. Vidare har det blivit frågor och diskussion om det faktum att truppen innehåller noll allsvenska spelare, vilket förbundskaptenen hävdar att han inte ens tänkt på.

FAKTA

Sveriges VM-trupp

Målvakter: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt.

Backar: Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Filip Helander, Emil Krafth, Pontus Jansson.

Mittfältare: Viktor Claesson, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Sebastian Larsson, Gustav Svensson, Oscar Hiljemark, Marcus Rohdén.

Anfallare: Marcus Berg, John Guidetti, Isaac Kiese Thelin, Ola Toivonen.

Publicerad 2018-05-16 kl 17:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons