Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KVAL

Danmark kommer till start mot Kroatien - nytt delavtal klart

Foto: Bildbyrån.

Mötet med Sverige ställdes in.
Men till tisdagens match mot Kroatien har danskorna ett lag att ställa upp med.
Det skriver det danska förbundet i dag.

Under gårdagen meddelade Uefa det slutgiltiga beslutet att det inte skulle bli någon match mellan Sverige och Danmark i VM-kvalet. Konflikten mellan spelarna och förbundet löstes inte och gästerna tvingades kasta in handduken.

Men nu har parterna åter enats om ett nytt tillfälligt avtal, ett så kallat delavtal, precis på samma sätt som man gjorde inför den första matchen mot Ungern, det skriver DBU på sin hemsida.

- Den sista tiden har handlat allt för mycket om konflikt - det har skadat damlandslaget och oss alla som hoppas på dem. Nu har vi fullt fokus på fotboll och förberedelserna inför den viktiga kvalmatchen mot Kroatien på tisdag, säger förbundets elitchef Kim Hallberg i en kommentar.

Pernille Harder i det danska laget är nöjd över att man i alla fall kommer spela på tisdag. Hon hoppas samtidigt att det ska leda till att stridsyxan begravs för gott.

- Det är viktigt att få ett delavtal på plats, det gör det möjligt att spela VM-kvalmatchen och samtidigt betyder det att vi från bägge lägren kommit överens om att förhandla och få fram ett kollektivavtal så snart som möjligt.

Förhandlingarna kring ett mer permanent och långsiktigt avtal kommer att återupptas efter matchen.

Ännu har inte Uefa meddelat om det kommer att bli några ytterligare konsekvenser för Danmark för den inställda matchen mot Sverige.

Publicerad 2017-10-20 kl 11:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons