Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KVAL

Danska förbundets attack: "De tar fansen som gisslan"

Foto: Bildbyrån/DBU.

Varken förbundet eller spelarföreningen gav sig.
Följden: Ett inställt VM-kval på fredag.
- De tar landskamper och fans som gisslan, säger DBU:s elitchef Kim Hallberg i ett uttalande.

Det danska förbundet går hårt åt Spelarföreningen efter de kraschade förhandlingarna. I ett uttalande på sin hemsida sågar man parten vid andra sidan förhandlingsbordet.

- En historiskt dålig dag för damlaget och för alla i dansk fotboll, säger elitchefen Kim Hallberg i ett uttalande på DBU:s hemsida.

- Det är beklagligt men också groteskt att vi befinner oss i en situation där spelarna inte kommer att spela stora internationella matcher, trots att vi har erbjudit bättre villkor och uppmanat till nya förhandlingar efter matcherna. Vi finner att spelarföreningen och spelarna tar landskamper och fans som gisslan i professionella förhandlingar.

Det formella beslutet är ännu inte taget, det tas av Uefas disciplinkommitté senast 24 timmar innan match. Följden för det danska landslaget kan bli att man diskvalificeras från resterande delen av kvalet.

Förhandlingarna startade redan i november i fjol.

”DBU har erbjudit sig att öka investeringen till damlandslaget med två miljoner danska kronor, från 2,6 till 4,6 miljoner som ska gå till högre ersättning, bonusar och stipendium samt att personalstyrkan runt laget ska stärkas. Men det är fortfarande meningsskiljaktigheter kring rent principiella frågor, bland annat om Spelarföreningens inblandning i aktiviteter under landslagslägret samt utdelningen av stipendierna.

Publicerad 2017-10-18 kl 13:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons