Grekland vann med ett nödrop - håller jämna steg med Sverige

VM-Kval Europa

Grekland segrade mot Georgien efter två sena mål.
Därmed väntar något av en rysarmatch mellan just Grekland och Sverige på tisdag, då grekerna i och med lördagens vinst skuggar Janne Anderssons landslag i grupp B.

I kuststaden Batumi spelades dagens andra match i grupp B, som bland annat Sverige också spelar i. Att de två nationerna möttes är dock ingen självklarhet, då Georgien ville skjuta upp matchen efter att flera människor omkommit efter att en byggnad rasat i landet. Fifa sade dock nej till det.

En match blev det, och efter lite mer än tio minuters spel var det nära att matchens första mål blev ett faktum. Vangelis Pavlidis trodde sig ha givit sitt Grekland ledningen, men bollen passerade inte mållinjen helt.

Efter den heta möjligheten i början på matchen fortsatte gästande Grekland att skapa goda chanser. Den georgiske målvakten, Giorgi Loria, lyckades dock freda sitt mål och såg till att det var mållöst efter 45 spelade minuter.

I den andra halvleken stod det länge 0-0. Med bara minuter kvar av den första halvleken pekade dock domaren på straffpunkten efter att en VAR-granskning visat att bollen tagit på en georgisk försvarsspelares hand. Den efterföljande straffen rullade sedan greken Anastasios Bakasetas säkert in i den 90:e minuten.

Efter ytterligare ett sent mål segrade Grekland med 2-0, vilket betyder att nationen fortsatt har tre poäng upp till andraplacerade Sverige inför matchen mellan länderna på tisdag. Vad gäller Georgiens läge i kvalgruppen är man alltjämt sist.

Georgien: Loria - Kakabadze, Khocholava, Dvali, Giorbelidze - Kankava, Aburjania - Lobzhanidze, Chakvetadze, Kvaratskhelia - Mikautadze.

Grekland: Vlachodimos - Chatzidiakos, Mavropanos, Tzavellas - Androutsos, Siopis, Bouchalakis, Tsimikas - Masouras, Bakasetas, Pavlidis.