Ingen hjälp för Sverige - storseger för Holland

VM-Kval Europa

Sverige fick ingen hjälp av Luxemburg.
Holland vann planenligt med 4-0, efter att bland annat jubilaren Wesley Sneijder hittat nätet i sin 131:a landskamp.

Förlust i senaste VM-kvalmatchen mot Bulgarien och därefter fick tränaren Danny Blind sparken.

Det var ett pressat Holland som tog emot Luxemburg under fredagen. Det märktes dock inte på spelet, utan laget hade inga som helst problem med att besegra Luxemburg..

Holländarna la i högsta växeln redan från start. Efter 21 minuter gjorde Bayern München-stjärnan 1-0. 10 minuter före halvtid gjorde jubilaren Wesley Sneijder 2-0. Sneijder som i och med kvällens match gjorde sin 131:e landskamp. Därmed passerade han Edwin Van Der Sar och har nu gjort flest landskamper genom tiderna i landslaget.

Holland drog inte ner på tempot i den andra halvleken utan gjorde ytterligare tre mål.

Första Först gjorde Wijnaldum 3-0 med dryga timmen spelad. Därefter gjorde Quincy Promes 4-0 med 20 minuter kvar.

Sneijder som var kanske matchen bästa spelare i sin rekordlandskamp, fick stående ovationer av publiken när han byttes ut med 8 minuter kvar.

Tottenham-anfallaren Vincent Janssen fastställde sedan slutresultatet 5-0 på straff i den 84:e minuten.

Publicerad 2017-06-09 kl 22:48