TV: Jätteknall av Luxemburg - var stolpträff från att slå Frankrike

Luxemburg skrällde och tog en poäng av Frankrike.
En stolpträff var allt som förhindrade en seger.
Nu lever hoppet om en svensk gruppseger.

I klippet ser ni Sporten med höjdpunkterna från Frankrike - Luxemburg och Vitryssland - Sverige.

Frankrike stod för en rejäl missräkning hemma mot Luxemburg på söndagen. ”Les Bleus”, som körde över Holland med hela 4-0 i torsdags, nollades av gruppjumbon och fick nöja sig med 0-0.

Hemmalaget saknade inte chanser och bland annat prickade Paul Pogba ribban med drygt tio minuter kvar att spela. Men bollen ville inte in – och i stället var det gästerna som fick matchens bästa möjlighet minuterna senare.

Gerson Rodrigues fick driva med bollen in i straffområdet och avsluta med högerfoten. Försöket till placering i det bortre hörnet gick dock i stolpen och Frankrike kom undan med blotta förskräckelsen.

Frankrike fortsatte sedan att med stort bollinnehav ösa på framåt under de sista matchminuterna, men Luxemburg klarade av att freda sitt mål.

De tappade poängen för Frankrike innebär dock inte att fransmännen tappade ledningen i gruppen, även om man på sätt och vis bjöd in Sverige i matchen. Frankrike har fortsatt en poängs försprång ner till Sverige och det krävs att man tappar poäng ytterligare en gång (mot Bulgarien eller Vitryssland) under de två sista matcherna, för att Blågult ska kunna gå förbi.