Lewandowski sänkte Hareides Danmark med hattrick

VM-Kval Europa

Robert Lewandowski har gjort fyra mål på två matcher i VM-kvalet.
Tre av målen kom i Polens 3-2-seger mot Danmark under lördagen.

1-0 stötte han in från nära håll, via Kasper Schmeichel. 2-0 satte han på straff. 3-0 sköt han in via stolpen efter en löpduell.

Robert Lewandowski vet hur man gör mål. Under lördagen sänkte han Åge Hareides Danmark på hemmaplan i VM-kvalet. Polen vann med 3-2 och Bayern München-stjärnan gjorde alltså samtliga hemmalagets mål.

Eller ja, Danmarks 3-1-mål var ett självmål av Polens mittback Kamil Glik, som nickade in bollen i egen bur i den andra halvleken. Yussuf Poulsen reducerade sedan till 3-2 i den 69:e minuten, men närmare än så kom aldrig Danmark.

I och med segern står Polen på fyra poäng i VM-kvalet efter två omgångar. Danmark har tre poäng.