Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KVAL

Marklund stödjer spelarna: "Kan inte behandlas hur som helst"

Spelarföreningen och de danska spelarna har inte kommit fram till någon lösning och nu ställs VM-kvalmatchen in mot Sverige på fredag.
- Det är en tydlig markering från dem, att man inte kan behandlas hur som helst, säger C More-experten Hanna Marklund till Fotbollskanalen. 

Under onsdagen kom beskedet från DBU, Danska Fotbollförbundet, att damlaget inte kommer att spela matchen mot Sverige under fredagen. C More-experten Hanna Marklund säger att det är väldigt tråkigt rent sportsligt, men att hon stöder det de vill genomdriva. 

- Tråkigt sportsligt, jag menar som landslag så har man ju laddat för det. Det tror jag att både Sverige och Danmark vill. Sen är jag ju medveten om behovet, vad de danska spelarna gör och vad de driver igenom. Det är mer tråkigt att det behöver gå så långt. 

Anser du att det finns någon som har gjort fel här?
- Det är svårt att peka ut en. Felet är ju att man inte lyckas komma överens. Det är svårt att säga att man inte ska kunna komma överens och det kommer en så viktig match som betyder så mycket, säger hon och fortsätter:

- Men jag är inte svart eller vit i denna fråga. Alltså det är jättetråkigt att man ska ställa in ett kval. Det sportsliga att Sverige har laddat och det är det här datumet som har gällt. Så det är otroligt olyckligt. 

Trots den tråkiga nyheten så anser Marklund att man ibland behöver stå upp för viktiga saker, vilket hon antar att de svenska spelarna också känner.

- Nu verkar de orka gå hela vägen ut. Det kan jag väl känna att det kan behövas ibland, säger Marklund.  

Varför tror du att de danska spelarna har gått så långt i denna fråga?
- Jag tror att de måste har tagit beslutet tidigt att det inte är okej med förutsättningarna de har och att det är så stora skillnader. Att de inte får samma satsning. Men det är en tydlig markering från dem, att man inte kan behandlas hur som helst. 

Hur påverkar detta sett till Sveriges del?
- Danmark kom från ett riktigt bra mästerskap, mycket publik. Man ändrade matchtid så att det skulle kunna vara mycket publik i Danmark. Så för sändningen också, så det är klart att det är mycket som påverkas så det är tråkigt att det inte blir av. Det var en väldigt positiv match om man tittade från fotbollens skull.

- Men det är väl det de känner, nu eller aldrig. Att man står upp och visar att de menar allvar. Sen har jag full förståelse för de danska spelarna att fullfölja det de har påbörjat. 

Kommer inte DBU och spelarna överens så kommer matchen att ställas in och Danmark måste då lämna WO. Danmark riskerar då att bli diskvalificerade ur hela kvalet.

Publicerad 2017-10-18 kl 13:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons