Nattsvart för Norge - Högmo riskerar sparken

VM-Kval Europa

Per-Mathias Högmo ryktades hänga löst redan innan avspark.
Efter förlusten mot Tjeckein är hans framtid nu högst osäker.

Norges möjligheter att avancera till VM är i praktiken borta. På fredagen kom landets tredje förlust, på de fyra första matcherna, då man föll mot Tjeckien på bortaplan vilket innebär att man nu ligger på näst sista plats i grupp C. Bara San Marino är sämre.

Tjeckien tog ledningen redan efter elva minuters spel då Michael Krmencik ordnade 1-0. Den andra halvleken var sedan bara ett par minuter gammal när Jaromir Zmrhal ökade på ytterligare. Norge reducerade visserligen genom Joshua King, men först i den 87:e minuten och Tjeckien klarade av att hålla undan.

I norsk press spekuleras det nu i om den förre Djurgården-tränaren Per-Mathias Högmo har gjort sitt. Efter matchen fick förbundskaptenen frågan av norska TV2 om han tänker avgå.

- Det är inte tid för den typen av reflektion nu. Jag har kontrakt i ett år till. Det förhåller jag mig till, svarar Högmo.

Många norska expreter tycker att Högmo borde få lämna sitt uppdrag.

- Jag har stor förståelse för kritiska frågor när man förlorar matcher, säger Högmo.