Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

VM-KVAL

Prästernas galna krav: Vill ställa in Irans VM-kvalmatch

Foto: Scanpix

Inte nog med att det iranska damlandslagets möte med Sverige riskerar att ställas in.
Nu väcks röster i Iran för att herrlandslaget ska lämna walk over i VM-kvalmatchen mot Sydkorea.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om att damlandskampen mellan Sverige och Iran den 20 oktober kan komma att ställas in.

Men nu verkar det som att även herrarna kommer att tvingas stå över en landskamp. Ledande präster i den iranska regimen har ställt kravet att Irans VM-kvalmatch mot Sydkorea ska ställas in. Matchen är planerad att spelas på tisdag, men sammanfaller samtidigt som två av de - enligt den shiamuslimska kalendern - heligaste dagar på året, Tasua och Ashura.

Under sorgedagarna som hålls för att sörja den tredje imamen Husayn, som också är dotterson till profeten Mohammed, får shiamuslimer runt om i världen inte uttrycka glädje.

Ayatollan Mohammad Yazdi säger enligt Independent att "det är bättre att betala ett pris än att vår heliga tradition skadas".

- Om det iranska landslaget gör mål finns det ingen som kan garantera att ingen i Iran kan hoppa av glädje, säger Yazdi.

Den svenskbaserade intresseorganisationen FFFI, Förenade föreningar för ett fritt Iran, skriver att statliga medier rapporterat om att den iranska ambassaden i Sydkorea har uppmanat de korenaska fansen att inte heja under matchen och att bära mörka färger.

Speldatumet sattes för fyra år sedan och iranska myndigheter har redan försökt att hitta en ny speldag. Fifa har dock avslagit deras begäran med hänvisning till Sydkoreas spelschema.

Skulle Iran lämna walk over hade Sydkorea tillskrivits en 3-0-seger och Iran hade tappat förstaplatsen i grupp A. 

Publicerad 2016-10-08 kl 11:16
VM-KVAL

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER