Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KVAL

Strachans förklaring till misslyckandet: "Ligger efter genetiskt"

Foto: Bildbyrån.

Skottland missar VM i Ryssland nästa år.
Efter 2-2 mot Slovenien bjöd förbundskaptenen på en märklig förklaring.
- Genetiskt ligger vi efter, säger Gordan Strachan enligt Daily Record.

Ett oavgjort resultat borta mot Slovenien räckte inte för Skottlands del i VM-kvalet. Landet slutar på tredje plats i gruppen och missar därmed slutspelet nästa år.

Förbundskaptenen Gordon Strachan var av förklarliga skäl besviken på lagets insats när han ombads analysera matchen efteråt. Han menade också att laget saknade viktiga fysiska attribut – och att det är en stor anledning till att landet misslyckats flera gånger om med att ta sig till mästerskap.

- Genetiskt ligger vi efter. Under det senaste kvalet var vi det kortaste laget, bortsett från Spanien. I kväll var vi tvungna att välja ett lag som kunde konkurrera i längd och styrka. Trots det kunde vi inte tampas med dem i längd och styrka vid fasta situationer, säger han enligt Daily Record.

- Genetiskt måste vi arbeta på det. Jag vet inte om vi kan sammanföra stora kvinnor och män, och se vad vi kan åstadkomma. Det är ett problem för oss, eftersom vi måste slåss hårdare för varje boll och hoppa högre. Deras teknik skiljer sig inte från någon av våra spelare, men fysiskt har vi ett problem.

Senaste gången Skottland tog sig till VM var i Frankrike 1998 – och landets senaste EM-medverkan var 1996.

Publicerad 2017-10-09 kl 07:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons